H Φινλανδία στηρίζει τη διαδικασία των συνομιλιών, δηλώνει ο πρέσβης Timo Heino




Ο Πρέσβης της Φινλανδίας Timo Heino διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι η χώρα του παραμένει αφοσιωμένη στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τη διαδικασία των συνομιλιών, με στόχο τη συντομότερη δυνατή επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Heino συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Βουλής, στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του. Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Φινλανδίας, όπως και μεταξύ των Κοινοβουλίων τους, οι οποίες, όπως υπογραμμίστηκε, εδράζονται σε κοινές θέσεις αρχών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σταθερή στάση αρχών που τηρεί η Φινλανδία σε σχέση με το Κυπριακό, καθώς και για την για πολλά χρόνια συμμετοχή της με στρατιωτικό απόσπασμα στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Συλλούρης και Heino αντήλλαξαν, τέλος, απόψεις για την πολιτική αστάθεια που χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: