Γερμανία: Αυτοκτόνησε Σύρος κρατούμενος, ύποπτος για σχεδίαση τρομοκρατικού χτυπήματος




Σύρος μετανάστης ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση σε κέντρο της Λειψίας ως ύποπτος σχεδίασης βομβιστικής επίθεσης σε αεροδρόμιου του Βερολίνου αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, 22 ετών, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία από πέρσι, σχεδίαζε μια επίθεση που έμοιαζε με αυτές του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015, όπου σκοτώθηκαν 130 άτομα, και του Βελγίου τον Μάρτιο φέτος, όπου σκοτώθηκαν 32 άτομα.

“Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίού 2016, ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ήταν ύποπτος σχεδιασμού μιας σοβαρής επίθεσης, αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης του νοσοκομείου των φυλακών της Λειψίας”, είπε το υπουργείο σε δήλωση στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρεις σε συνέντευξη τύπου στη Δρέσδη σήμερα στις 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα ο γερμανικός ειδησειογραφικός ιστότοπος Spiegel Online είχε ανακοινώσει ότι ο Αλμπάκρ βρίσκονταν υπό 24ωρη παρακολούθηση λόγω του αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας ή απεργίας πείνας. Δεν είναι γνωστό ακόμα πώς αυτοκτόνησε, αλλά το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA δήλωσε ότι κρεμάστηκε στο κελλί του.

Ο Αλμπάκρ συνελήφθη τη Δευτέρα αφού δύο συμπατριώτες του τον έδεσαν στο διαμέρισμά τους στη Λειψία και κάλεσαν την αστυνομία. Ο τρόπος σύλληψής του έχει εγείρει ερωτηματικά για πιθανό λάθος της αστυνομίας που δεν κατάφερε να τον συλλάβει το Σάββατο, με αποτέλεσμα να εξαπολύσει διήμερο ανθρωποκυνηγητό για την εύρεσή του.

13/10/2016 00:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
Βερολίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: