Επίθεση Τραμπ σε Μπιλ Κλίντον για γυναίκες, θέλει τη Χίλαρι στη φυλακή αν εκλεγεί




Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε φραστικά στον Μπιλ Κλίντον, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών.

Τόνισε επίσης, ότι στην περίπτωση της εκλογής του στο Λευκό Οίκο, θα φυλακίσει τη Χίλαρι Κλίντον για το ζήτημα της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που υπηρετούσε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, καθώς όπως ο ίδιος υποστήριξε, έθεσε σε κίνδυνο της εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, κατά την περίοδο που ήταν υπουργός των Εξωτερικών στη διακυβέρνηση Ομπάμα, από το 2009-2013.

Η διάρκειας 90 λεπτών τηλεοπτική αναμέτρηση άρχισε με έναν τόνο συμπεριφοράς σοβαρών επιθετικών διαθέσεων, καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι δεν αντάλλαξαν την καθιερωμένη χειραψία. Μέσα σε λίγα λεπτά, η κοινή τηλεοπτική παρουσία των δύο υποψηφίων, μετατράπηκε σε μια ακραία φραστική αντιπαράθεση, γύρω από το βίντεο του 2005, το οποίο έγινε γνωστό την Παρασκευή. Σε αυτό το βίντεο, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις για τις γυναίκες, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τις έπειθε να έχουν ερωτικές σχέσεις μαζί του.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει ενοχληθεί από το βίντεο αυτό, το οποίο χαρακτήρισε “κλειστή προσωπική συνομιλία,” ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έχει κάνει χειρότερα στις γυναίκες απ’ ότι ο ίδιος.

“Τα δικά μου είναι λόγια, ενώ τα δικά του είναι πράξεις,” υποστήριξε ο Τραμπ που εμφανίστηκε στη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί με γυναίκες, που έχουν κατηγορήσει τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση. Επίσης, κατηγόρησε και τη Χίλαρι Κλίντον ότι στράφηκε κατά των γυναικών που έχουν κατηγορήσει το σύζυγό της, για σεξουαλική παρενόχληση.

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του Τραμπ αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος για τον Λευκό Οίκο. “Έχει δηλώσει ότι το βίντεο δεν τον αντιπροσωπεύει, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο στον καθένα που άκουσε τα λεγόμενά του, ότι τον αντιπροσωπεύει επακριβώς,” δήλωσε η Κλίντον.

Η Χίλαρι στη φυλακή

Ομοβροντία αντιδράσεων ακολούθησε τις απειλές που εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεσηκώνοντας από το εγχειρίδιο του μαθητευόμενου δικτάτορα, ότι θα βάλει την Χίλαρι Κλίντον στη φυλακή, εάν εκλεγεί πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης τηλεμαχίας, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα επιθετικούς τόνους μετά το μαύρο σαββατοκύριακο για τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά κυρίως για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση της ηχογράφησης των χυδαίων δηλώσεων του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Τραμπ απάντησε σε μία παρατήρηση της Κλίντον ως εξής: «Διότι θα ήσασταν στη φυλακή».

Η δήλωση που έκοψε την ανάσα στην αίθουσα του ντιμπέιτ έγινε σε ένα σημείο αφιερωμένο στα ιδιωτικά email της υποψήφιας των Δημοκρατικών κατά τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών, θέμα που προσπαθεί εδώ και μήνες να εκμεταλλευθεί το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα ορίσει ειδικό εισαγγελέα για τη διεξαγωγή έρευνας κατά της αντιπάλου του.

«Εάν νικήσω, θα δώσω διαταγή στον υπουργό μου της Δικαιοσύνης να ορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ρίξει φως στο θέμα σας, διότι ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα ψέματα, ποτέ δεν υπήρξαν τόσα κρυμμένα πράγματα», είπε.

«Είναι πραγματικά καλό που κάποιος με το ταμπεραμέντο του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επιφορτισθεί με την τήρηση των νόμων στης χώρα μας. Και εδώ ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά για φυλακή σε μία υπόθεση στην οποία η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν θεώρησε ότι πρέπει να δώσει συνέχεια, απάντησε η Κλίντον.

Αυτή η απειλή για τη φυλάκιση ενός πολιτικού αντιπάλου σε περίπτωση εκλογικής νίκης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων του δημοκρατικού , αλλά και του ρεπουμπλικανικού, στρατοπέδου.

«Οι υποψήφιοι νικητές δεν απειλούν να ρίξουν στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους», δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος του προέδρου Τζορτζ Μπους Αρι Φλέισερ στο Twitter. Ενας πρόεδρος δεν απειλεί με δικαστική δίωξη έναν πολίτη, εδώ ο Τραμπ βρίσκεται εν αδίκω».

«Ποιος θα δεχόταν να είναι υπουργός Δικαιοσύνης ενός προέδρου που πιστεύει ότι μπορεί να προκαλεί διώξεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων;», αναρωτήθηκε ο Ντέιβιντ Φραμ, ένας από τους λογογράφους του Τζορτζ Μπους.

Από το στρατόπεδο Δημοκρατικών, ο Ερικ Χόλντερ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα, χαρακτήρισε «επικίνδυνο/ακατάλληλο» τον Τραμπ.

Στους New York Times, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν έγραψε: «ας είμαστε ξεκάθαροι, ένας υποψήφιος για την προεδρία μόλις υποσχέθηκε να βάλει στη φυλακή τον αντίπαλό του εάν νικήσει. Ολα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα».

10/10/2016 09:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: