Επίθεση σε Γάλλους αστυνομικούς με μολότοφ: Ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση




Με σοβαρά εγκαύματα και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας από τους τέσσερις Γάλλους αστυνομικούς που δέχθηκαν χθες επίθεση δεκαπέντε περίπου ατόμων που πέταξαν βόμβες μολότοφ στα περίχωρα του Παρισιού, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Εβρί.

Ο αστυνομικός, 28 ετών, φέρει πολύ σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και σε ολόκληρο το σώμα, έχει τεθεί σε τεχνητό κώμα και οι γιατροί δεν θα μπορούν να μιλήσουν για την εξέλιξη της κατάστασής του πριν από την παρέλευση του 48ωρου. Η 39χρονη συνάδελφός του και συνοδηγός του στο περιπολικό που δέχθηκε την επίθεση φέρει επίσης σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια και νοσηλεύεται, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Ερίκ Λαλμάν.

Δύο άλλοι αστυνομικοί που έφθασαν μετά την επίθεση για να ενισχύσουν το πρώτο περιπολικό, φέρουν ελαφρύτερα τραύματα και πήραν εξιτήριο. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε περιπολία σε “δύσκολη” συνοικία γνωστή για βίαιες ληστείες κατά οδηγών αυτοκινήτων.

Οι δράστες της επίθεσης παραμένουν άγνωστοι, αλλά αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης, 30 χιλιόμετρα νοτίως του Παρισιού, θα εξετασθούν, όπως και το υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Την επίθεση καταδίκασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, καταγγέλλοντας μία “αχαρακτήριστη και μη αποδεκτή επίθεση”, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν τα πάντα για τον εντοπισμό των δραστών.

KYΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: