Επιθέση ψευδοκράτους σε Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για δηλώσεις του για προεδρία




Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου ότι δεν αποδέχεται την εκ περιτροπής προεδρία δείχνει και πάλι ότι είναι άνθρωπος της θρησκείας που υπηρετεί τη διχοτόμηση, δηλώνει ο λεγόμενος εκπρόσωπος της «προεδρίας» Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού υπενθυμίζει στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ότι η λύση που θα εξευρεθεί στο κυπριακό πρόβλημα θα είναι στη βάση της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων όπως έχει περιληφθεί στο έγγραφο της 11ης Φεβρουαρίου 2014.

Ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ακόμη ότι το οποιοδήποτε μοντέλο λύσης που δεν περιλαμβάνει την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων είναι απαράδεκτο για την Τουρκοκυπριακή πλευρά και μια λύση στο πλαίσιο που σκέφτεται ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δεν θα υπάρξει ποτέ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι “απορριπτικοί” στην Ελληνοκυπριακή πλευρά δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα λέγοντας ότι είναι εναντίον της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, προσθέτοντας ότι στόχος τους είναι ένα ενιαίο κράτος με υπεροχή της Ελληνοκυπριακής κοινότητας και δικαιώματα μειονότητας για τους Τουρκοκυπρίους.

Ο διζωνικός και δικοινοτικός χαρακτήρας της ενωμένης Κύπρου αποτελεί μία από τις κύριες αρχές των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για πολλά χρόνια.

Αναφορά κάνει στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρεται σε διάφορες εκδηλώσεις στο εδαφικό και σε συγκεκριμένες περιοχές, γεγονός που ο ίδιος θεωρεί είναι περιττό.

Το εδαφικό, προσθέτει ο κ. Μπουρτζιού θα συζητηθεί στο προσεχές μέλλον, σημειώνοντας ότι δεν έχουν συζητηθεί ονόματα, ποσοστά και χάρτες μέχρι στιγμής.

Αν η Ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να έχει κάποιο πλεονέκτημα με το αναφέρεται σε ορισμένα ονόματα, λανθάνεται, αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2004, σε 12 χρόνια, έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να κατανοήσει το συντομότερο δυνατόν ότι δηλώσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις “πραγματικότητες”, κατά τον ίδιο, και που διαμορφώνονται με βάση τις απαιτήσεις των “απορριπτικών” δεν συμβάλουν στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: