Επίθεση με μαχαίρι στο όνομα του Αλλάχ στις Βρυξέλλες: Τρεις τραυματίες αστυνομικοί

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή των Βρυξελλών. EPA/YOAN VALAT
Βέλγοι εισαγγελείς κατά της τρομοκρατίας ερευνούν την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά την οποία τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, δήλωσαν εισαγγελείς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες πληροφορίες. Νωρίτερα η εισαγγελία των Βρυξελλών είχε ανακοινώσει, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες από έναν άνδρα που τραυματίστηκε από σφαίρα προτού συλληφθεί, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε αυτό το στάδιο που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη αρτηρία της λαϊκής κοινότητας Σάερμπεκ στη διάρκεια ελέγχου, ανέφεραν πολλά βελγικά ΜΜΕ.

Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τους αστυνομικούς, τον έναν στην κοιλιά και τον άλλον στον λαιμό, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών, η Τζένιφερ Βαντερπούτεν. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους, είπε.

“Δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν που να μας κατευθύνει προς μια τρομοκρατική ενέργεια, δεν έχω στοιχεία που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, η οποία δεν ήταν σε θέση ακόμη να διευκρινίσει υπό ποιες περιστάσεις σημειώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, μετά τη διπλή επίθεσή του, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει και μια άλλη περίπολος της αστυνομίας χρειάστηκε να κάνει χρήση πυροβόλου όπλου για να τον σταματήσει.

“Τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι”, δήλωσε η Βαντερπούτεν.

Στις 6 Αυγούστου, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ματσέτα στο Σαρλερουά (νότια) από έναν άνδρα που φώναζε “Αλλάχ Άκμπαρ” και ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Στις 7 Σεπτεμβρίου στο Μόλενμπεκ, μια κοινότητα των Βρυξελλών που θεωρείται εστία ριζοσπαστικού ισλαμισμού, δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν. Ο δράστης των επιθέσεων, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα φόνου, είναι ένας άνδρας με καταγωγή από το Μαγκρέμπ ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες της αστυνομίας με περίπου δέκα ψευδώνυμα, αλλά χωρίς να έχει αποδειχθεί ότι είχε οποιαδήποτε σύνδεση με το ισλαμιστικό κίνημα, σύμφωνα με την εισαγγελία των Βρυξελλών.

05/10/2016 16:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Βρυξέλλες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal