Επίθεση από Σκουρλέτη και απάντηση από τον Παππά: Το Μνημόνιο “έχει πολλές αναγνώσεις”




Η συμφωνία (για το Μνημόνιο της Αριστεράς) “έχει πολλές αναγνώσεις”, ανέφερε στην παρέμβαση του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: “Αυτό που μας δεσμεύει στους πολίτες είναι ό,τι τους είπαμε τον περσινό Σεπτέμβριο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι πρέπει να φύγει το 17% της ΔΕΗ ΔΕΗ +1,40%. Μία συρρικνωμένη ΔΕΗ θα είχε ασκήσει κοινωνική πολιτική σε αυτές τις συνθήκες; Δεν είναι μάχες οπισθοφυλακών αυτές, είναι μάχες βαθιά πολιτικές”.

“Η συζήτηση (για το χρέος) γίνεται με αντιφατικό τρόπο. Αν η απόφαση συνοδευτεί από νέο μνημόνιο πρέπει να απαντηθεί πού πάμε”, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος φαίνεται ότι διαφωνει με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση.

Και πρόσθεσε: “Αν δεν απαντηθούν όλα αυτά, το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Είναι ένα πρόγραμμα ξένο με εμάς, ακραίο νεοφιλελεύθερο, δεν το υιοθετούμε”. Στελέχη του κόμματος σχολίαζαν στη συνέχεια, πως η ομιλία του κ. Σκουρλέτη έβγαλε έναν αριστερό σκεπτικισμό.

Στον κ. Σκουρλέτη απάντησε ο Νίκος Παπάς, ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως με όσους λένε ότι η κυβέρνηση ασκεί ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς μάλιστα αναρωτήθηκε: “Χωρίς την κυβέρνηση θα είχε επωφεληθεί ο λαός μας από τις 100 δόσεις; Θα είχαν πρόσβαση στην υγεία 2,5 εκ. ανασφάλιστοι θα είχαν ανοίξει στην ώρα τους τα σχολεία; Θα είχαμε εξασφαλίσει 300 εκ από τους καναλάρχες;”. Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία, είπε ότι είναι μίγμα της δικής μας πολιτικής και αυτής που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας.

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας. “Έχουμε διαλύσει το παραμύθι των μονόδρομων. Το άγχος των αντιπάλων μας είναι να φύγουμε από τη διακυβέρνηση και να ζητήσουμε συγνώμη που τους νικήσαμε”, συνέχισε, ενώ τους προέτρεψε να πουν “όχι στο αυτομαστίγωμα της Αριστεράς”.

Πληροφορίες από Real.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: