Επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά, αλλά και στα της οκονομίας εστιάζουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ούτε διευθύνσεις, ούτε ονόματα”

Η εφημερίδα γράφει ότι: ” “Κοκορομαχίες” στη χθεσινή προ ημερησίας. Ο Τσίπρας (ξαφνικά) θυμήθηκε τη Siemens. Μητσοτάκης: Έχετε πέσει, πάμε σε εκλογές!”

ΕΘΝΟΣ: “Αντλίες με αέρα…κοπανιστό 1 στα 6 πρατήρια.”

Η εφημερίδα σημειώνει: “Κλέβουν μέχρι 9,5% στην ποσότητα των καυσίμων που βάζουν στα αυτοκίνητα. Οι μεγαλύτερες απάτες εντοπίζονται σε πρατήρια καυσίμων με πολύ χαμηλές τιμές. Όργιο λαθρεμπορίου με το υγραέριο κίνησης”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ψίχουλα το ΕΚΑΣ από το 2017″

Η εφημερίδα γράφει ότι: ” Στο τραπέζι η οριζόντια μείωση από 15% έως 20% για τους εναπομείναντες 270.000 δικαιούχους. Πόσο θα μειωθεί το βοήθημα ανά κατηγορία χαμηλοσυνταξιούχων. Στα 180€ από 230€ το ανώτατο ποσό”

ΕΣΤΙΑ: “Fast Track κατά της διαφθοράς”

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Η χθεσινή , προ ημερησίας διατάξεως, συζήτησις στην Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ως θέμα “τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και την επιρροή τους στο θεσμικό και πολιτικό σύστημα της χώρας και την αντιμετώπισή τους”.

Kontra news: “Χυδαίος και ψεύτης ο Κυριάκος”

Σύμφωνα με την εφημερίδα : “356 συναντήσεις είχαν οι Μητσοτάκηδες με τον Χριστοφοράκο της Siemens! Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε την αλήθεια για τους πλειστηριασμούς. Από το 2008 μέχρι το 2014, που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι τράπεζες έβγαλαν στο σφυρί 248.300 σπίτια. Το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός και το 2016, Δήμοι και Εφορίες έκαναν 500 πλειστηριασμούς. Οι τράπεζες κανέναν!”

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Έχω τρία πτυχία, το μόνο που θυμάμαι!”

Η εφημερίδα γράφει ότι: ” Στρίβειν δια του αρραβώνος” η τακτική του προέδρου της Ν.Δ. που απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται το κόμμα και η οικογένειά του.”

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Το Eurogroup καθυστερεί την εκταμίεση της δόσης”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: ” Το Eurogroup αρνήθηκε χθες την έγκριση του συνόλου της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς κάποια κράτη – μέλη, με πρώτη τη Γερμανία, έστειλαν μήνυμα αυστηρής εφαρμογής των όρων για την εκταμίευση”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Τα μεγάλα σκάνδαλα είναι τα μέτρα-ταφόπλακα στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Δημήτρης Κουτσούμπας: Η σύγκλιση σε θεμελιώδη ζητήματα ανάμεσα σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα σάς σπρώχνει να στοιχειοθετήσετε τις διαφορές σας σε ζητήματα «ηθικής» »

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Υποκατώτατος» μισθός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το σκεπτικό της Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Εμπειρογνωμόνων. Εντός του Οκτωβρίου θα εξετασθεί η πρόταση. Ανοίγει το θέμα της επαναρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων. Από 527 έως 556 ευρώ η αμοιβή για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας χωρίς όριο ηλικίας».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Εμπιστοσύνη σε δόσεις”

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Το “σπάσιμο” της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, χθες στο Λουξεμβούργο από το EuroGroup, ήταν πολιτικά μια δυσάρεστη έκπληξη για την κυβέρνηση, αλλά και ταυτόχρονα προειδοποίηση για το μέλλον και ειδικά για τη β΄αξιολόγηση όσο κι αν, δημόσια αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα”.

11/10/2016 08:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: