Επικύρωση από Τουρκία του καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζητά Κύπριος βουλευτής




Η επικύρωση εκ μέρους όλων των κρατών μελών του Καταστατικού της Ρώμης που εγκαθιδρύει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), θα διευκόλυνε σημαντικά το έργο του στους τομείς δράσης του, όπως τα εγκλήματα πολέμου, η γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ανέφερε ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, δείχνοντας παράλληλα προς την πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε παρέμβασή του κατά τις χθεσινές εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ο κ. Ευσταθίου επισήμανε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί ο στόχος της επικύρωσης του Καταστατικού της Ρώμης, ειδικά σε χώρες όπως η Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να διαπράττει εγκλήματα πολέμου, δια της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς και του συνεχιζόμενου εποικισμού των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος της διεθνούς επικύρωσης, ανέφερε, θα αποδυναμωθεί σημαντικά ο ρόλος του Δικαστηρίου, περιορίζοντας το πεδίο εφαρμογής και δράσης του και συνακόλουθα την ίδια την ποιότητα του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συμβαλλόμενων μερών.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: