Δεν θέλει κανείς τον Βύρωνα πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: “Μπλοκ” στην εκλογή του προέδρου ΕΣΡ




Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί την ανάληψη της προεδρίας του ΕΣΡ από τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα Πολύδωρα.

Ετσι, φαίνεται ότι οδηγείται σε αδιέξοδο και η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του ΕΣΡ μέσω της πρότασης για τον κ. Πολύδωρα στη θέση του προέδρου του συμβουλίου καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν την αντίθεσή τους με το πρόσωπο του πρώην βουλευτή της ΝΔ επαναλαμβάνοντας επίσης ότι αυτό που προέχει είναι να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
Το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το ΕΣΡ υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία.

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια», τονίζει σε ανακοίνωση της η Πειραιώς και προσθέτει πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στη αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.

Συμπληρώνει ότι απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

«Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», επισημαίνει η ΝΔ.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια πουν έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίττας στα ΜΜΕ
«Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε “μητέρα των μαχών” της μεταξύ τους αντιπαράθεσης το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την αναδιανομή» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
«Ζητούνται ανεπάγγελτοι πρώην υπουργοί κ μωροφιλόδοξοι πρώην “επαναστάτες”» έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου πετώντας το δικό της καρφί για την επιλογή του Βύρωνα Πωλύδωρα στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Με το που ανακοινώθηκε η επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα, ως επικεφαλής του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η πρώην πρόεδρος της Βουλής και αρχηγός του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

«Ζητούνται ανεπάγγελτοι πρώην υπουργοί κ μωροφιλόδοξοι πρώην “επαναστάτες”, θεωρητικοί της ρήξης, για επαγγελματική/κυβερνητική αποκατάσταση» έγραψε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Οχι» και από το Ποτάμι
Αρνητικά τοποθετήθηκε το Ποτάμι να αναλάβει πρόεδρος στο ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας.

«To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων Αρχών. Δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας… Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ ο Β. Πολύδωρας

Με δύο αιχμηρές αναρτήσεις του στο Twitter σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει την προεδρία του Εθνικού Συστήματος Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ο Βύρων Πολύδωρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει στην πρώτη ανάρτησή του «Όταν ξεκινάς με Καμμένο είναι λογικό να τελειώνεις με Πολύδωρα. Η ελπίδα…το ‘βαλε στα πόδια”». Στη δεύτερη ανάρτηση ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζει: «Αύριο τα ρολόγια μία ώρα πίσω. Σήμερα 60 χρόνια πίσω, όπως λέει και ο σοφός #arkas».

«Όχι» στην υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ λέει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι παραμένει σταθερή στη θέση της ότι θα συμβάλει θετικά στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπάρξει σωστή ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή – και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου – επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλά και να συγκεντρώνουν την ευρύτερη αποδοχή. Αυτό εξάλλου είναι και το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη όπως αποτυπώθηκε ρητά στις διατάξεις του Συντάγματος, που προβλέπουν την αποδοχή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

»Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος κ. Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής – για τη χώρα – περιόδου 2004/2009.

»Εξυπακούεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον “Υπουργό της ζαρντινιέρας”. Αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή.

»Περιμένουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις ώστε να συγκροτηθεί αξιόπιστο και αποδεκτό ΕΣΡ».

http://mignatiou.com/2016/10/aporripti-i-n-d-to-prosopo-tou-k-polidora-den-pliri-tis-proipothesis-gia-to-esr/

http://mignatiou.com/2016/10/to-maximou-protine-ton-k-virona-polidora-gia-proedro-tou-esr-gia-na-aporrifthi/

http://mignatiou.com/2016/10/voutsis-elpizo-aftin-ti-fora-na-tirithi-i-sintagmatiki-epitagi-ke-na-sistathi-to-esr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: