Χριστοδουλάκης: Aναδιάρθρωση ελληνικού χρέους με συμμετοχή ΔΝΤ σημαίνει νέο μνημόνιο




Ο Νίκος Χριστοδουλάκης προειδοποίησε ότι τυχόν συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θα σημαίνει νέο μνημόνιο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μία τέτοια συμφωνία με εμπλοκή του Ταμείου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνοδεύεται από νέο βαρύτατο μνημόνιο, με ακόμη πιο δυσβάσταχτα μέτρα.

Το ΔΝΤ δεν μετέχει σε αναδιαρθρώσεις χρέους χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα αναπροσαρμογής, υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης σε υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν και τώρα επακριβώς οι όροι που θέτει για τη συμμετοχή του σε μία συμφωνία για το χρέος, αναφέρει η Ημερησία.

Ακόμη, αναφέρθηκε και σε δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, περί «καθαρού διαδρόμου για τους επενδυτές», σχολιάζοντας «Το ΔΝΤ το είπε χωρίς νέο μνημόνιο; Γιατί αν εννοεί νέο Μνημόνιο τότε όχι διάδρομο δεν θα βρείτε αλλά θα είναι προς τα κάτω όρυγμα στο φλοιό της γης. Αρα να γνωρίζουμε τι ζητάμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να μετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Ηταν όνειδος για την ΕΕ. Θα έπρεπε η Ελλάδα να δώσει μάχες για να μην μπει», ανέφερε σχετικά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: