Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο η Ελλάδα νίκησε και την Εσθονία με 2-0: Ντέρμπι με Βοσνία




Τρίτη νίκη σε τρία παιχνίδια μετρά από σήμερα η Εθνική ομάδα, που πέρασε από το Ταλίν επικρατώντας της Εσθονίας 2-0 με γκολ των Τοροσίδη στο 2ο και Σταφυλίδη στο 61ο λεπτό.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε στην κορυφή του 8ου προκριματικού ομίλου, μαζί με το Βέλγιο και περιμένει πια στις 13 Νοεμβρίου τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε παιχνίδι-κλειδί για τις πρώτες δύο θέσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ελληνική ομάδα, αφού μόλις 65 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο σφύριγμα του Ούγγρου Βαντ ο Τοροσίδης «πάγωσε» την, ούτως ή άλλως χειμωνιάτικη, Coq Arena. Στο δεύτερο κατά σειρά κόρνερ του Μάνταλου ο «Τόρο» σηκώθηκε εντυπωσιακά στην «καρδιά» της εσθονικής άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η εξέλιξη της συνάντησης, όμως, ήταν πολύ περίεργη, αφού έως ότου ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο είχαν γίνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές, ατυχώς οι δύο για την Εθνική ομάδα.

Μόλις στο 5΄ ο Παπασταθόπουλος έκανε το χαρακτηριστικό νεύμα προς τον πάγκο και δύο λεπτά αργότερα άφησε τη θέση του στον Ταχτσίδη, ενώ στο 18΄ και ο σκόρερ αντικαταστάθηκε από τον Οικονόμου! Ακόμη κι έτσι όμως οι βάσεις της νίκης είχαν μπει, με τη γηπεδούχο ομάδα να σπαταλά επίσης μια αλλαγή, αναγκαστικά, όταν στο 31΄ ο Καμς πέρασε τη θέση του Τενίστε.

Η ομάδα του Σκίμπε είχε πάντως κάποια προβλήματα στο κράτημα της μπάλας, καθώς οι περισσότερες πάσες στο πρώτο ημίχρονο δίνονταν βιαστικά και ήταν κατά κανόνα άστοχες, με αποτέλεσμα οι διεθνείς να μην μπορούν οργανώσουν μια καλή επίθεση και ανασταλτικά να δέχονται πίεση. Ο Μήτρογλου δεν έπαιρνε μπάλα αλλά και όταν τη δεχόταν ήταν περικυκλωμένος από 2 και 3 αντίπαλους, με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μακριά του καθώς οι αποστάσεις των γραμμών δεν ήταν σωστές.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με πρόθεση να πιέσουν στο δεύτερο μέρος, αλλά το γκολ του Σταφυλίδη με έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 61΄ έκρινε οριστικά την έκβαση του αγώνα, παρότι ο Καρνέζης χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια και εντυπωσιακά στο 71΄ (κεφαλιά Πούργε), στο 75΄ (σουτ Ζένιοφ) και 83΄ (σουτ Καλάστε). Στο 79΄ πάντως το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε κλείσει οριστικά, αν η μπάλα δεν χτυπούσε στο δεξί δοκάρι του Ακσάλου και στη συνέχεια αν ο Καρέλης δεν αποτύγχανε να πλασάρει σωστά, στη συνέχεια της φάσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαράνοφ, Ντμίτριεφ – Οικονόμου

Οι συνθέσεις:

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ριμ): Ακσάλου, Ντμίτριεφ (80΄ Μοσνίκοφ), Μάριν, Ζένιοφ, Βασίλιεφ, Κλάβαν, Λουτς (69΄ Πούργε), Μετς, Καλάστε, Μπαράνοφ, Τενίστε (31΄ Καμς).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (18΄ Οικονόμου), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (7΄ Ταχτσίδης), Μανωλάς, Κ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης (87΄ Τζιόλης), Μάνταλος, Καρέλης, Μπακασέτας, Μήτρογλου.

Του Παναγιώτη Κουμάνταρου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: