Χιλιάδες οι Ιρακινοί που εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην περιοχή της Μοσούλης




Περισσότεροι από 10.000 Ιρακινοί έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους από την έναρξη, την 17η Οκτωβρίου, της χερσαίας επιχείρησης για την ανακατάληψη από τους τζιχαντιστές του IK του προπυργίου τους, της Μοσούλης, έκανε γνωστό o OHE.

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ όπου το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε το 2014 το “χαλιφάτο” του, η περιοχή της Μοσούλης έχει πληθυσμό περίπου 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

“Περίπου 10.500 άνθρωποι έχουν αυτήν τη στιγμή εκτοπιστεί κι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια”, υπογραμμίζει το Γραφείο για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων (Ocha) σε ένα δελτίο Τύπου.

“Η μετακίνηση των πληθυσμών παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με τη μετατόπιση των γραμμών του μετώπου, περιλαμβανομένων των κατοίκων που επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην περιοχής άμεσης διαμονής τους”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια Ιρακινοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας συρράξεων από τις αρχές του 2014.

KYΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: