Μπάσκετ, Α1 Ανδρών: «Χαστούκι» από την… πρωτάρα Δόξα Λευκάδας στον ΠΑΟΚ




Έκπληξη με το… καλημέρα σημειώθηκε στη Λευκάδα, όπου η νεοφώτιστη Δόξα έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΟΚ με 84-78 και μπήκε δυναμικά στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Κορυφαίος στο… ντέρμπι της οικογένειας Μαρκόπουλου, που βρήκε θριαμβευτή το γιο του τεχνικού του «Δικέφαλου του Βορρά», Χάρη, ο Ουέλς με 25 πόντους και 3/3 τρίποντα. 

Προβληματική, από την άλλη, η εμφάνιση για το «Δικέφαλο», ο οποίος είχε αναγκαστικά θεατή στον πάγκο τον Νέναντ Μιλιένοβιτς (δοκίμασε στην προθέρμανση, οι ενοχλήσεις στον αστράγαλό του, ωστόσο, ήταν έντονες και δεν έπαιξε), ενώ από ένα σημείο και μετά δεν αγωνίστηκε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζεται έμεινε και ο τραυματίας, Βαγγέλης Μαργαρίτης). Ο Απόλλων Τσόχλας ήταν αυτός που ξεχώρισε στο παιχνίδι για τους «ασπρόμαυρους» (19π., 2 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 45-38, 62-54, 84-78

Ταχύτητα, αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια (5/8 τρίποντα), ομαδικό πνεύμα (11 ασίστ) και κύρια τον ενθουσιασμό της παρθενικής παρουσίας στο πρωτάθλημα, έδωσαν ρόλο πρωταγωνιστή στη Δόξα Λευκάδας στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Παθητικός ο ρόλος του ΠΑΟΚ, στο ίδιο διάστημα, με αμυντικές αδυναμίες, επιθετική δυστοκία και παιδαριώδη λάθη.

Απόντος του τραυματία, Μιλιένοβιτς, ο «Δικέφαλος» άρχισε το ματς με τον Μπράιαντ σε ρόλο οργανωτή και τους Σάιμπερτ, Πέινερς, Χρυσικόπουλο, Γλυνιαδάκη, μαζί του. Με Σκοτ, Γουέλς, Τσαλδάρη, Μπασάμπε και Ντόμπλας, η πεντάδα για τους γηπεδούχους, η οποία αποδείχτηκε περισσότερο λειτουργική.

*Στο ημίχρονο βραβεύτηκε η Δόξα από τοπικούς φορείς, για την παρουσία της στην Α1. Τη σχετική πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρός της, Σταύρος Κουκουμπρής

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Φούφης, Τζαφλέρης

Οι συνθέσεις

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  (Χάρης Μαρκόπουλος): Σκοτ 16 (3), Δεμερτζής, Γεωργάκης 6, Ταπούτος 10 (1), Μπασάμπε 9, Ντόμπλας 3, Ρόμπινσον 11 (3), Τσαλδάρης 4 (1), Γουέλς 25 (3)

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 12, Κόνιαρης, Τσόχλας 19 (3), Τέιλορ 1, Γλυνιαδάκης 12, Σάιμπερτ, Μπράιαντ 13, Πέινερς 11 (1), Κλάντον 10.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: