Απορρίφθηκε αίτημα ΔΗΚΟ για κατεπείγουσα συζήτηση στη Βουλή του θέματος των εποίκων




Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα του ΔΗΚΟ, να εγγραφεί και να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στο κεφάλαιο Δ` το θέμα της παραμονής εποίκων στο πλαίσιο της επιζητούμενης λύσης του Κυπριακού.

Το θέμα αφέθηκε να συζητηθεί γενικότερα στο πλαίσιο της συζήτησης των εξελίξεων στο Κυπριακό. Η συζήτηση ορίσθηκε για τη συνεδρία της Ολομέλειας στις 11 Νοεμβρίου, ωστόσο επειδή το ΔΗΚΟ και άλλα κόμματα ενόψει της συνάντησης των δύο ηγετών για το εδαφικό στις 7 Νοεμβρίου στη Γενεύη, ζήτησαν επίσπευση της συζήτησης από το νομοθετικό σώμα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ώστε εάν συμφωνούν η συζήτηση να διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ή την 31η Οκτωβρίου, παρόλο που ο ίδιος θα απουσιάζει την 31η σε επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό.

Τι απαντά το ΔΗΚΟ

“Για μια ακόμα φορά, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, σε πλήρη ταύτιση και με απόλυτη συνεργασία, ακόμα και στην επιχειρηματολογία τους, καταψήφισαν το αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, για συζήτηση του θέματος του εποικισμού της κατεχόμενης Κύπρου από την Τουρκία”, αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Το αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος, διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, μέσω επιστολή του Προέδρου του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου και είχε τον εξής τίτλο:

«Ο παράνομος εποικισμός, το δημογραφικό ζήτημα σε μια πιθανή λύση του Κυπριακού και οι προσπάθειες εθνικού ξεκαθαρίσματος της Τουρκίας στη Κύπρο».

Το ζήτημα προέκυψε, μετά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχθηκε δημόσια πως έχει αποδεχθεί να παραμείνουν ΟΛΟΙ οι έποικοι στη Κύπρο, ΚΑΙ εκείνοι που θα πάρουν «υπηκοότητα» ΚΑΙ εκείνοι που θα έχουν «άδειες» παραμονής και εργασίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα επιμένει στην ενημέρωση του λαού και στο δημόσιο διάλογο, για να γνωρίζει ο λαός τις θέσεις του καθενός.

Ερωτούμε τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ:

• Διαφωνούν με τον τίτλο του θέματος;
• Δεν θεωρούν ότι το θέμα του εποικισμού είναι τόσο σημαντικό που πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή;
• Δεν θέλουν οι πολίτες να ακούσουν τους εκπροσώπους τους στη Βουλή, να συζητούν για ένα κρίσιμο ζήτημα;
• Θέλουν τους πολίτες ανενημέρωτους;
• Μήπως ανησυχούν που θα κατατεθούν οι απόψεις τους δημόσια, από το βήμα ενός θεσμού της Δημοκρατίας;
• Μήπως έχουν κάτι να κρύψουν;

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: