Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στην Ιρλανδία. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Αναστασιάδης: Η Κύπρος να καταστεί μοντέλο συνεργασίας και συνύπαρξης παγκοσμίως

Δέσμευση ότι θα εργαστεί άοκνα και με καλή πίστη στη συνεχιζόμενη διαπραγματευτική διαδικασία για ειρηνική επανένωση του νησιού ώστε η Κύπρος να καταστεί ένα μοντέλο συνεργασίας και συνύπαρξης παγκοσμίως, είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος και η Ιρλανδία έχουν πάρα πολλά κοινά, σημειώνοντας ότι η ιρλανδική παρουσία και στήριξη στην Κύπρο μέσα και από την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί εκτιμάται πολύ από τους Κύπριους, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι «αυτή την υποστήριξη δεν θα την ξεχάσει ποτέ κανένας Κύπριος, πουθενά».

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε επίσης ότι «είμαι απόλυτα δεσμευμένος στο να εργαστώ άοκνα και με καλή πίστη στη συνεχιζόμενη διαπραγματευτική διαδικασία για ειρηνική επανένωση του νησιού ώστε η Κύπρος να καταστεί ένα μοντέλο συνεργασίας και συνύπαρξης παγκοσμίως. Ο στόχος μου παραμένει απλός και σαφής: να εξευρεθεί μια βιώσιμη, λειτουργική και συνολική διευθέτηση, μια λύση που θα ενισχύσει ακόμη περαιτέρω τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και που θα συμβάλει στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Ιρλανδίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε την προσωπικότητα του Προέδρου Χίγκινς και την προσήλωση του στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «Ιρλανδία και Κύπρος είναι δύο κράτη που γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την επίλυση της διαίρεσης» των χωρών.

Εξέφρασε επίσης το θαυμασμό του για τις συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για ειρηνική, διαρκή και συνολική λύση του Κυπριακού.

«Μια διαρκής λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει φάρο ελπίδας για την περιοχή και για όλο τον κόσμο», είπε ο Πρόεδρος Χίγκινς.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας εξήρε το έργο που επιτελεί η ΔΕΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της χώρας του στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Be the first to comment on "Αναστασιάδης: Η Κύπρος να καταστεί μοντέλο συνεργασίας και συνύπαρξης παγκοσμίως"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*