Ακούγεται το όνομα του Γιώργου Χατζηνικολάου για την προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις τράπεζες, και ειδικά στην Πειραιώς και την Εθνική καθώς «κλειδώνουν» οι διοικητικές αλλαγές τις επόμενες ημέρες και ξεκινά η μάχη των «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη συγκρότηση των νέων διοικητικών συμβουλίων στις τράπεζες

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της τράπεζας Πειραιώς, μετά την αποχώρηση του ιστορικού της ηγέτη Μιχάλη Σάλλα, φαίνεται να επιλέγεται ο Γιώργος Χατζηνικολάου, τραπεζικό στέλεχος που εργάζεται στο εξωτερικό, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα ήταν αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Αύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η ξένη συμβουλευτική εταιρεία Egon Zehnder, η οποία έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο της εξεύρεσης στελεχών για την κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, θα καταθέσει στην Επιτροπή Αξιολόγησης (nomination committee) την τελική πρότασή της. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι σίγουρα Ελληνας και πιθανότατα να είναι στέλεχος ήδη της τράπεζας, αναφέρει η Ημερησία.

Αλλαγές θα γίνουν και στην Εθνική τράπεζα με νέο πρόεδρο στη θέση της Λούκας Κατσέλη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν εξελίξεις και πιθανόν να γνωστοποιηθεί η short list των υποψηφίων. Ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, ωστόσο, κανένας ή καμιά δεν έχουν οριστικοποιηθεί για τη σημαντική αυτή θέση.

Για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο στο ΤΧΣ, το όνομα του θα υποβληθεί απευθείας προς έγκριση στον υπουργό Οικονομικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος δεν θα είναι Έλληνας, ουσιαστικά το δίδυμο θα είναι ξένο δηλαδή καθώς για πρόεδρος έχει κλειδώσει ο Ζ. Λε Παπ.

Be the first to comment on "Ακούγεται το όνομα του Γιώργου Χατζηνικολάου για την προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*