Ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών




Ξεκίνησε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών η τριμερής συνάντηση υπό την προεδρία του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν και με συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Πρώτος προσήλθε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, συνοδευόμενος από τον διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί και τους συνεργάτες τους. Ακολούθησε στις 10: 37 (ώρα ΝΥ) ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η Ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία.

Στη συνάντηση συμμετέχουν πέραν του ΓΓ του ΟΗΕ ο ειδικός σύμβουλος Έσπεν Μπαρθ Έιντε και η ειδική αντιπρόσωπος Λίζα Μπάτενχαϊμ και από κάθε πλευρά, πέραν των ηγετών, πέντε άτομα. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο διαπραγματευτής πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο μόνιμος Αντιπρόσωπος πρέσβης Ανδρέας Αιμιλίου, ο Παντελής Παντελίδης κι ο Μενέλαος Μενελάου.

Η συνάντηση θα διαρκέσει 45 λεπτά. Θα την ανοίξει ο ΓΓ και στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δύο ηγέτες με τον Μπαν γκι-Μουν να κλείνει τη συζήτηση. Ακολούθως, ο ΓΓ του ΟΗΕ με τους ηγέτες παρά το πλευρό θα κάνει σύντομη δήλωση προς τον Τύπο και αμέσως μετά θα εκδοθεί ανακοίνωση Τύπου από το γραφείο του εκπροσώπου του κ.. Μπαν.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης ΖουπανιώτηςΗνωμένα Εθνη/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25/9/2016 17:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: