«Τσίπρας, η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη» κατηγορεί η Ν.Δ. τον πρωθυπουργό




Συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία τις επιθέσεις της κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος, απαντώντας σε διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζει πως «στις δημοκρατικές χώρες, ισχύει η απόλυτη διάκριση των εξουσιών, Εκτελεστικής, Νομοθετικής, Δικαστικής», επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύσει στην Ελλάδα, καθώς «εδώ, ο επικεφαλής της Εκτελεστικής εξουσίας – ο πρωθυπουργός – θέλει να υπαγορεύει στη Δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν».

Η ΝΔ υπογραμμίζει πως απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, ο κ. Τσίπρας, παρεμβαίνοντας ωμά, κυνικά και απαράδεκτα στο έργο της Δικαιοσύνης, είπε κατά λέξη: «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα». «Τελικά, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

«Τσίπρας: Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη»

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στα όσα διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις δημοκρατικές χώρες, ισχύει η απόλυτη διάκριση των εξουσιών. Εκτελεστικής, Νομοθετικής, Δικαστικής.

Όχι, όμως, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, ο επικεφαλής της Εκτελεστικής εξουσίας – ο πρωθυπουργός – θέλει να υπαγορεύει στη Δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, ο κ. Τσίπρας, παρεμβαίνοντας ωμά, κυνικά και απαράδεκτα στο έργο της Δικαιοσύνης, είπε κατά λέξη:

“Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”.

Τελικά, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: