Τσακαλώτος-Σταθάκης με τους “θεσμούς” για “κόκκινα” δάνεια και πρόγραμμα




Η επισκόπηση του προγράμματος και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα συζητηθούν στη συνάντηση που ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας και των εκπροσώπων των θεσμών.

Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, πριν ξεκινήσει η συνάντηση, του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας κ. Σταθάκη με τους θεσμούς, θα γίνει μία γενική επισκόπηση όλων των θεμάτων ενώ θα τεθεί στο τραπέζι και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων στο πλαίσιο της τροποποίησης του “νόμου Δένδια”.

Ο νόμος αυτός αφορούσε τις ρυθμίσεις οφειλών των επιχειρήσεων, συγκεκριμένου τζίρου, σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι η τροποποίηση θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως τζίρου και μεγέθους, ενώ δεν διευκρίνισε αν η αναμόρφωση θα αφορά και “κούρεμα” στο κεφάλαιο του δανείου εκτός από τις προσαυξήσεις και τους τόκους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (E.Π.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: