Το 1ο «Φεστιβάλ κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς»




Ξεκινά φέτος το 1ο «Φεστιβάλ κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς» στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του ομώνυμου συμβολικού φεστιβάλ, από τον δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών (πολιτιστικός φορέας που διοργανώνει 14 κιθαριστικά φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ελλάδα).

Τις δύο ημέρες του φεστιβάλ, 21 και 22 Σεπτεμβρίου, στον ιστορικό χώρο Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς, εκεί όπου εκατοντάδες Έλληνες πατριώτες πρόσφυγες εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα το 1944, θα συμπράξουν, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καραβέλη και σολίστ το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical – BMG, Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αντώνη Μυτακίδη και τον νεαρό σολίστ Γιώργο Γκόλγκαρη.

Ακόμα, θα εμφανιστούν η Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας (κύριο μέλος της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας), υπό την διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής Ηλίας Διαμαντάκης, το διακεκριμένο κιθαριστικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου της Νίκαιας «Nikea Guitar Ensemble» και οι πολυβραβευμένοι σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, σπουδαστές του, Δήμητρα Γιάννου, Γιώργος Κολοβός, Δημήτρης Στρίγγλος.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφερόμενος στο φεστιβάλ και τους καταξιωμένους μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας που συμμετέχουν σε αυτό, κάνει λόγο για μια πρόταση «υψηλής αισθητικής», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης Μπλόκου Κοκκινιάς.

Οι εκδηλώσεις, ξεκινούν στις 20:00 στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Κιλικίας & Ηλιουπόλεως), ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: