Θεοδωράκης: “Η κυβέρνηση εκβιάζει τους νέους καναλάρχες απειλώντας με τις θεματικές άδειες




«Έχουμε βαρεθεί να ζούμε σε ένα καθεστώς μόνιμης εκκρεμότητας. Δηλαδή το μέλλον μας να είναι οι επόμενοι 2, 3, 5 μήνες, ανάλογα με το πότε είναι η επόμενη αξιολόγηση» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι υπάρχει κίνδυνος να μην δοθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου.

«Από το μεγάλο κατάλογο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έπρεπε να είχε κάνει δέκα πράγματα και έχει κάνει ένα» είπε και πρόσθεσε ότι η μεγάλη ανεργία, η απλήρωτη εργασία, οι επιχειρήσεις που κλείνουν και η φυγή του κόσμου στο εξωτερικό, είναι οι πραγματικοί δείκτες μιας οικονομίας που είναι σε κακά χάλια. «Λένε ότι πάμε καλά, αλλά προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου», σημείωσε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί να χτυπήσει τη διαπλοκή και να βάλει ευρωπαϊκούς κανόνες στην τηλεόραση, επέλεξε ένα μοντέλο-μείγμα Λατινικής Αμερικής και Σοβιετικής Ένωσης. Και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να εκβιάσει του νέους καναλάρχες, απειλώντας τους ότι θα δώσει θεματικές άδειες.

«Εσείς οι τέσσερις που πήρατε άδειες, συμπεριφερθείτε καλά, σεβαστείτε την παντοκρατορία μας, αλλιώτικα η επιχειρηματική σας τοποθέτηση στα media θα είναι επισφαλής, γιατί θα δώσω κι άλλες άδειες, είναι αυτό που λέει ο μέγας καναλάρχης κ. Παππάς σε αυτούς που κέρδισαν τον διαγωνισμό», είπε ο κ. Θεοδωράκης, εκφράζοντας ανησυχία για το ότι τα τέσσερα κανάλια είναι εύκολο να οδηγήσουν τη χώρα σε μια περίοδο καθοδηγούμενης ενημέρωσης, με μικρότερο ανταγωνισμό, χειρότερη ενημέρωση και χειρότερο πρόγραμμα. «Η κυβέρνηση δε θέλει να πατάξει τη διαπλοκή, θέλει να δημιουργήσει μια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΣΤΙΚΗ διαπλοκή»,ανέφερε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για την απλήρωτη εργασία στα ΜΜΕ, που είναι μεγάλη πληγή και συμπλήρωσε ότι πρέπει να τύχει της προσοχής όλων η καταγγελία των εργαζόμενων του MEGA για «μέτοχους – αμέτοχους που ενώ έχουν λεφτά δεν πληρώνουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενους του σταθμού».

«Είναι αψεγάδιαστα ουδέτερες», όπως υποστήριξε, οι σχέσεις του Ποταμιού με τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας υπήρξε το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ, που αναπαρήγαγαν χωρίς κανένα αντίλογο όλους τους λαϊκισμούς του.

Ειδικότερα για την έντονη κριτική που έχει δεχθεί για σχέσεις με τον επιχειρηματία κ. Μπόμπολα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη έχουν παρουσιάσει εθελοντές του Κινήματος στο διαδίκτυο, η προβολή Θεοδωράκη-Τσίπρα, στην εφημερίδα του κ. Μπόμπολα είναι ένα προς 100.

«Με την βοήθεια επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μπόμπολας, ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία, αλλά κανείς δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία έχοντας στο πλευρό του μόνο επιχειρηματίες, πρέπει να έχεις και τον λαό. Και από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή ο λαός εγκαταλείπει τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ερωτηθείς για την περίπτωση της ΕΡΤ, ανέφερε ότι εξελίσσεται ένας άνισος αγώνας με καθημερινoύς νικητές τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σχετικά με τις συζητήσεις στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, ανέφερε ότι το σχέδιο δεν είναι η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά η δημιουργία μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής παράταξης με φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες.

«Είμαστε σε σύγκρουση με παλαιοκομματικές και λαϊκίστικες νοοτροπίες. Θα πρέπει οι εκσυγχρονιστές και οι μεταρρυθμιστές της χώρας να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο που θα ξεπερνάει τους κομματικούς μηχανισμούς. Πρέπει να συσπειρώσουμε δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται εκτός πολιτικής και μαζί με το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ αλλά και μικρότερες δυνάμεις όπως είναι η ΔΗΜΑΡ και η Δράση να δώσουμε μια προοδευτική καινούργια απάντηση στα προβλήματα της χώρας. Η χώρα χρειάζεται ανανέωση και το κέντρο είναι πολύ μεγαλύτερο από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» ανέφερε.

05/09/2016 14:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: