Θα πάει ο Έλληνας πρέσβης στα κατεχόμενα; Σοβαρή καταγγελία Ελένης Θεοχάρους




Τη βαθύτατη θλίψη της, για το ενδεχόμενο να μεταβεί στο αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, για παρακολούθηση της επικείμενης παράστασης από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και του Εθνικό Θέατρο των Αθηνών, εξέφρασε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις της σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη προέβη σε καταγγελία ότι «ένα συνέδριο ρευματολογίας έλαβε χώρα στα κατεχόμενα, παράτυπα και παράνομα, το οποίο ήταν υπό την αιγίδα του λεγομένου υπουργείου υγείας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», ενώ χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι στο συνέδριο συμμετείχαν και Ελλαδίτες καθηγητές.

«Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουμε την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, ακόμη και σε αυτούς τους τομείς της χαμηλής πολιτικής;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Είπε πως «είναι πραγματικά να τρομάζει κανείς, αν δει κανείς την μπροσούρα που έχουν κυκλοφορήσει για αυτό το συνέδριο, γιατί δίνεται η εικόνα ότι στη νήσο Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμα ανεξάρτητα κράτη, ένα εκ των οποίων είναι η λεγομένη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Τόνισε ότι “αναμένουμε την έντονη αντίδραση των υπηρεσιών του κράτους, ειδικά κάτω από το γεγονός ότι το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του λεγομένου υπουργείου υγείας των κατεχομένων”, σημειώνοντας ότι “βεβαίως, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει καμιά αντίδραση ή αν υπάρξει θα είναι μια χλιαρή επιστολή, που δεν ξέρω και εγώ που θα σταλεί”.

«Αυτό δεν μπορώ να μην το συνδυάσω και με την επικείμενη επίσκεψη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Εθνικού Θεάτρου των Αθηνών, στο θέατρο της Αμμοχώστου δήθεν. Δεν γνωρίζω εγώ να υπάρχει θέατρο της Αμμοχώστου, εγώ γνωρίζω το κατεχόμενο θέατρο της αρχαίας Σαλαμίνας του Τεύκρου», είπε.

“Δυστυχώς”, ανέφερε, “υπάρχουν πληροφορίες και καταγγελίες ότι στην παράσταση θα παραστεί και ο εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος, ελπίζω να είναι μόνο φήμες, εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για αυτό”.

Για την επικείμενη παράσταση στο κατεχόμενο θέατρο της αρχαίας Σαλαμίνας, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε ότι “έχουμε ενημερώσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τηλεφωνικά και με επιστολή, έχουμε ενημερώσει επίσης τον Αντώνη Σαμαρά, τον Γιώργο Κουμουτσάκο, τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, τους διευθυντές των θεάτρων και άλλους παράγοντες για την ένσταση μας στη μετάβαση και στην εκτέλεση αρχαίας τραγωδίας στο θέατρο της Σαλαμίνας, και ελπίζουμε ότι διαψευστεί και η πληροφορία ότι θα μεταβεί εκεί και ο πρέσβης της Ελλάδος”.

«Καταλαβαίνετε ότι αν μεταβεί ο Πρέσβης της Ελλάδος, το πιθανότερο είναι να παρακάθεται δίπλα στον πρέσβη της Τουρκίας, στη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: