Τεράστιο αναπηρικό αμαξίδιο από σώματα χιλίων ανθρώπων σχηματίστηκε στην Κομοτηνή




Περισσότεροι από 1.000 εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και ΜΚΟ της Κομοτηνής σχημάτισαν με τα σώματά τους ένα τεράστιο αναπηρικό αμαξίδιο στο πλαίσιο της δράσης “Wheeling2Help vol.2”, που συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, ο σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα «Περπατώ» και η κίνηση πολιτών «Πλατεία».

Όνειρο τους, ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις, στερεότυπα, αποκλεισμούς και περιθωριοποίηση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Κοινό μήνυμα όλων όσων συμμετείχαν σε αυτή την μοναδική πρωτοβουλία, ότι οι σύγχρονες κοινωνίες μπορούν να διαθέτουν περίσσευμα αλληλεγγύης, μέριμνας και ανθρωπιάς για όλους.

Πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας, η Δώρα και ο Έλπις, που πέρασαν και από την Κομοτηνή, υλοποιώντας τον σχεδιασμό τους να διασχίσουν 1.700 χιλιόμετρα, από την Κωνσταντινούπολη ως το Ηράκλειο της Κρήτης, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά 5 αμαξιδίων για κάθε πόλη από την οποία διέρχονται.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν στις 7 Σεπτεμβρίου με ποδήλατα, την ημέρα που άρχισαν και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στη Βραζιλία, ένα υπέροχο ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη και τις επόμενες 32 ημέρες θα τους υποδεχθούν είκοσι ελληνικές πόλεις με σκοπό να συγκεντρώσουν 19.000 ευρώ και να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια.

Ο εκ των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας, Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, μίλησε για «ένα πολύ ωραίο ταξίδι που ξεκινήσαμε από την Κωνσταντινούπολη».

«Στόχος μας να σχηματίσουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και όλοι μαζί να κάνουμε ένα κίνημα αγάπης. Τα χλμ είναι πολλά, ωστόσο ο καιρός και η διάθεση είναι καλή επομένως συνεχίζουμε», κατέληξε.

12/09/2016 20:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Δ. Δαμιανού
Κομοτηνή, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: