Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κάλυψη στον Αντρίκο για το Τ.Τ.»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ουδέποτε ελέγχθηκε η «περίεργη» ελβετική εταιρία του αδελφού του Γιώργου Παπανδρέου. Η Institute for Climate and Energy Security με έδρα στην ίδια διεύθυνση με αυτήν που ίδρυσε η σύζυγος του Γριβέα, και τον ίδιο εκπρόσωπο ( τον δικηγόρο Marc Hasler). Τα σκοτεινά σημεία για τα χαμένα εκατομμύρια».

ΕΘΝΟΣ: «Τριπλή ανατροπή στο Ασφαλιστικό»
Η εφημερίδα σημειώνει: «με νέο μηχανισμό η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης. Ποιοι μικροεπιχειρηματίες μένουν εκτός ΟΓΑ. Ποιοι χάνουν τις εκπτώσεις στις εισφορές υγείας. Με νομοσχέδιο στη Βουλή κλείνουν τα προαπαιτούμενα του υπ. Εργασίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα νέα όρια για σύνταξη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποιοι προλαβαίνουν την έξοδο πριν από τα 67 και ποιοι δικαιούνται μειωμένη πριν από τα 62. Τι ισχύει για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΟΑΕΕ.».

ΕΣΤΙΑ: «Το προσφυγικό «διχοτομεί» την ΕΕ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κοινό τόπο αποτελεί η παραδοχή ότι το ζήτημα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά και το αξίωμα του αντιπληθωριστικού ευρώ, έχει φέρει σε κίνδυνο διαλύσεως την Ευρωζώνη».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Διάσωση με αστερίσκους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι εταιρείες στις οποίες οφείλονται πάνω από 700 εκατ. ευρώ καλούνται να συναινέσουν σε «κούρεμα» των απαιτήσεών τους κατά 50% και να διαγράψουν πάνω από 350 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο συμφωνίας θα κριθεί στο δικαστήριο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πάρτε τώρα πίσω τους πρόσφυγες»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε νέο κλοιό πιέσεων από το Βερολίνο βρίσκεται η Αθήνα για το Προσφυγικό καθώς τόσο η Μέρκελ όσο και υπουργοί της εκπέμπουν από αυστηρά μηνύματα έως ευθείες απειλές για το θέμα».

KONTRA NEWS: «Να εξοφλήσουν οι καναλάρχες τα παλιά τους χρέη πριν πάρουν τις νέες άδειες»
Η εφημερίδα γράφει ότι «η διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου και των τραπεζών πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αυτό θα πρέπει να το καταστήσει σαφές στους νέους καναλάρχες που θα έχουν σήμερα την πρώτη τους συνάντηση στο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Γρίφος η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «περισσότερα από 60 εμπόδια νομικής, φορολογικής και διοικητικής φύσεως, για την αποτελεσματική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, εντοπίζει το ΤΧΣ, σε ειδική έκθεσή του».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: