Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες: Απειλή το πόθεν έσχες και το κόστος




Σε αδιέξοδο οδηγείται πιθανότατα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι επιχειρηματίες και τα σχήματα που επικράτησαν, γρήγορα αντιλήφθηκαν πως τα χρήματα που πρόσφεραν είναι πάρα πολλά και δύσκολα θα καλυφθούν από μία τραυματισμένη διαφημιστική αγορά, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο.

Πέραν του αιτήματος όλων των προσωρινών υπερθεματιστών στο Διαγωνισμό για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, για να μην καταβάλουν την πρώτη δόση πριν αποφασίσει για την εγκυρότητα του νόμου το Συμβούλιο της Επικρατείας, προέκυψαν προβλήματα για το πόθεν έσχες των χρημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι εκ των επιχειρηματιών αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας

Η χθεσινοβραδινή παρέμβαση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα, καθώς εστιάζεται στο πρόβλημα του πόθεν έσχες. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζει και ο ίδιος προβλήματα, που του προκαλούν ανησυχία.

Επίσης, πρόβλημα στην κυβέρνηση δημιουργεί και η νίκη του Alpha, ο οποίος θα πάρει τις κασέτες στις οποίες αποτυπώθηκε η διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, από τις κάμερες ασφαλείας, επί 66 ώρες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, συναντήθηκαν χθες και προχθές ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς και ο επιχειρηματίας και κάτοχος πλέον τηλεοπτικής αδείας, Χρήστος Καλογρίτσας. Οι δύο πλευρές απέτυχαν να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία, αλλά διαπίστωσαν ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας τους.

Αρχικά συναντήθηκαν προχθες το βράδυ, ενώ τα είπαν και χθες το πρωί. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι δύο επιχειρηματίες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συμπράξουν σε μια κοινή προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου τηλεοπτικού προϊόντος.

Η εφημερίδα εντοπίζει το βασικό πρόβλημα στο γεγονός -αν και το κλίμα ήταν θερμό- ότι η κάθε πλευρά διεκδικεί για τον εαυτό της την πλειοψηφία των μετοχών αλλά και το management του νέου τηλεοπτικού σταθμού. Οι δύο επιχειρηματίες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις. Ο κ. Καλογρίτσας αναμένεται να συναντηθεί και με μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η οποία μετά το Mega έχασε και το Star. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά  Βαρδινογιάννη συνομιλεί και με τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος είναι αποφασισμένος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να κυριαρχήσει στο νέο τηλεοπτικό πεδίο.

Τόσο ο κ. Καλογρίτσας, όσο και ο κ. Μαρινάκης προσπαθούν να διασφαλίσουν υλικοτεχνικές υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις από τα κανάλια που θα πάψουν να λειτουργούν (Star, Alpha και Mega).

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (MEGA) απέστειλαν επιστολή προς τις τράπεζες και ζτά να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του τηλεοπτικού σταθμού και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες.

Στην επιστολή προς τις τράπεζες η εταιρεία, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι έχει εκπληρώσει σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών της και είναι ουσιαστικώς τραπεζικά ενήμερη. Γι’ αυτό ζητά άμεση αποδέσμευση των τιμολογίων για την εξόφληση του συνόλου των οφειλομένων έως σήμερα μισθών και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε

ΟΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS:

http://mignatiou.com/2016/09/isangeliki-entoli-paradosis-se-alpha-ilikou-apo-kameres-asfalias-apo-diagonismo-adion/

http://mignatiou.com/2016/09/o-ekdotis-ton-parapolitikon-empleki-ton-isangelea-ntogiako-ine-panathinaikakias/

http://mignatiou.com/2016/09/sti-dimosiotita-to-porisma-tou-isangelea-gia-marinaki-katigorite-gia-4-kakourgimata/

http://mignatiou.com/2016/09/marinakis-se-diatetagmeni-ipiresia-o-isangeleas-efeton-stamatis-daskalopoulos/

http://mignatiou.com/2016/09/parapompi-se-diki-ke-profilakisi-marinaki-zita-o-isangeleas-gia-stimena-pechnidia/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: