Στο περίπτερο της ΕΛΑΣ ο Μητσοτάκης: Η δημόσια τάξη απαραίτητη για ελευθερία-ανάπτυξη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την 81η Δ.Ε.Θ. στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 . Το βράδυ ο Κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”. ΑΠΕ-ΜΠΕ /STR
“Η δημόσια τάξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανάπτυξη, στηρίζουμε τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ στο καθοριστικό έργο που έχουν αναλάβει”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της 81ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι του έδειξαν μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν και που εκτίθεται στο περίπτερο.

Στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο πρύτανης Περικλής Μήτκας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μη επανδρωμένο αερόχημα που εκτίθεται και είναι προϊόν της συνεργασίας τριών Πανεπιστημίων (Αριστοτέλειο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Δημοκρίτειο) με ιδιωτικές εταιρίες μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Το εν λόγω αερόχημα έχει πολλές εφαρμογές και μία από αυτές είναι και η προστασία των δασών, καθώς μπορεί να πετάει πάνω από δάση και η θερμική κάμερα που διαθέτει να ανιχνεύει καπνό ή φωτιά.

Πρόκειται για ένα πετυχημένο παράδειγμα συνεργασίας Πανεπιστημίων και ιδιωτικών βιομηχανικών εταιριών με τη χρήση καινοτόμων και πρωτοπόρων τεχνολογιών, που διαθέτουν λίγες χώρες, όπως η ΗΠΑ και το Ισραήλ. Στοιχεία για το συγκεκριμένο αερόχημα παρέχονται στην ιστοσελίδα (www.hcuav.gr).

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το μέλλον είναι στις καινοτόμες και πρωτοπόρες τεχνολογίες.

Στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο πρόεδρος της Ν.Δ. είδε το αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου φόρμουλα που έχουν κατασκευάσει προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Βόλο.

Η συγκεκριμένη ομάδα προπτυχιακών φοιτητών παίρνει κάθε χρόνο μέρος στον διαγωνισμό Formula Student, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός και γίνεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στο περίπτερο της ΓΣΕΒΕΕ τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιώργος Καββαθάς και συζήτησαν για την προοπτική των μικρών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως μέσα από συνενώσεις οι μικρές επιχειρήσεις θα καταφέρουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους και με τις προσλήψεις που μπορούν να κάνουν θα δώσουν λύση και σε ένα μέρος της ανεργίας.

Στο περίπτερο του Γ΄ Σώματος Στρατού ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητες του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) και είδε τον εξοπλισμό και τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τίμησε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο περίπτερο του Συλλόγου εθελοντών δοτών μυελού των οστών “Ελπίδα” έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Εγκαίνια γραφείων συλλόγου Πολυτέκνων

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρέστη επίσης στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη.

«Παναγιώτατε, κ. Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι σήμερα μαζί σας.

Θέλω να συγχαρώ όσες και όσους συνεισέφεραν σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου Πολυτέκνων να αποκτήσει και να ανακαινίσει αυτά τα πολύ όμορφα γραφεία. Όχι μόνο στα πολιτικά πρόσωπα, που διαχρονικά στήριξαν το Σύλλογο, αλλά κυρίως στους απλούς μικρούς δωρητές, που με τη δική τους στήριξη ο Σύλλογος αυτός μπορεί να επιτελεί αυτό το πολύ σπουδαίο έργο.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι και σήμερα μαζί σας. Παναγιώτατε, μια σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία. Σοφία, Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ για το μετάλλιο το οποίο θα μου δώσετε, το οποίο θα ήθελα να το αφιερώσω στη μνήμη της μητέρας μου, της Μαρίκας Μητσοτάκη. ​Θυμάμαι ότι το 1992 κάνατε μια μεγάλη εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο και την τιμήσατε.

Διότι, για πρώτη φορά, κατοχυρώθηκε η έννοια της πολύτεκνης μάνας, και η ίδια ευαισθητοποιημένη, καθώς είχε 4 παιδιά, αναγνώριζε – και εμείς αναγνωρίζουμε – την πολύ μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλετε.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα τραγικά δημογραφικά δεδομένα της χώρας. Εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε για λόγους, πρωτίστως, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα. 1,4 είναι οι τελευταίες στατιστικές, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό.

Και το πρόβλημα, αγαπητέ Πρόεδρε, δεν αφορά μόνο τους πολύτεκνους. Οι πολύτεκνοι είναι αυτοί οι οποίοι επιβαρύνονται ιδιαίτερα. Αφορά πολλές οικογένειες, οι οποίες δεν αποφασίζουν καν να κάνουν το δεύτερο παιδί ή το τρίτο παιδί ή δεν μπορούν καν να κάνουν το πρώτο παιδί.

Χρέος μας σήμερα, χρέος της Νέας Δημοκρατίας, είναι πρωτίστως να σταθούμε δίπλα στη μέση ελληνική οικογένεια – αυτή η οποία έχει δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση – στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων.

Θα ακούσετε, σήμερα το βράδυ, λίγες στοχευμένες εξαγγελίες, για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικογένεια. Υπάρχουν, όμως, και μια σειρά από παρεμβάσεις, που – όπως είπε και ο Πρόεδρος – δεν έχουν ιδιαίτερο κόστος και οι οποίες σηματοδοτούν από πλευράς πολιτείας την ανάγκη να στηρίξουμε αυτούς οι οποίοι επιλέγουν να αποκτήσουν μεγάλες οικογένειες και επωμίζονται το πολύ μεγάλο κόστος, αλλά – τολμώ να πω – και την πολύ μεγάλη χαρά να έχουν πολλά παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι ευλογία.

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Να συγχαρώ το Σύλλογο για την εξαιρετική δουλειά που κάνει. Να συγχαρώ και πάλι προσωπικά, όσες και όσους, με τις μικρές τους ή μεγαλύτερες προσπάθειες, καταφέρνουν και κρατούν ζωντανή αυτήν την αίσθηση της συλλογικότητας, της κοινωνικής προσφοράς, των δεσμών της ελληνικής οικογένειας. Διότι Παναγιώτατε, αυτοί οι δεσμοί μας κράτησαν όρθιους τα χρόνια της κρίσης. Αγαπητέ Πρόεδρε, εύχομαι ό,τι καλύτερο στο Σύλλογο και πάντα επιτυχίες. Να είστε καλά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στον χαιρετισμό του.

17/09/2016 15:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal