Συνέφαγαν στο Μαξίμου Αναστασιάδης και Τσίπρας: Στο μενού οι διαπραγματεύσεις για Κυπριακό




Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο παράθεσε δείπνο κατά την διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις και η αυριανή Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, καθώς και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ισπανίας.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα σήμερα, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως οι μεσογειακές χώρες που συμμετέχουν στη σύνοδο έχουν κοινό ενδιαφέρον να συνεργασθούν, προκειμένου να προωθήσουν κοινές πρωτοβουλίες και προτεραιότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα στον τομέα της Ασφάλειας, τονίζονταν, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα του “να αποτελέσει προτεραιότητα της Ε.Ε. ο τερματισμός της κατοχής στην Κύπρο και η υποστήριξη των διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη, βιώσιμη και συνολική λύση βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτος – μέλος της Ε.Ε”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθισε απόψε σε δείπνο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 9μμ και αμέσως μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στη συνέχεια εισήλθαν στο Μέγαρο όπου παρακάθισαν σε ανεπίσημο δείπνο στο οποίο από κυπριακής πλευράς παρακάθισαν επίσης ο κ. Χριστοδουλίδης και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Αύριο το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ζάππειο Μέγαρο, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο κατά τις εργασίες της οποίας θα προβεί σε Παρέμβαση.

Η Σύνοδος συνεκλήθη από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα, με θέμα το Μέλλον της ΕΕ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: