Συναγερμός στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στη Νέα Υόρκη




Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) στην αστυνομία στο Νιού Τζέρσεϊ για ένα ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε σε σταθμό τρένου στην περιοχή Ελίζαμπεθ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ελίζαμπεθ δύο άνδρες βρήκαν το ύποπτο αντικείμενο σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σταθμό του τρένου στις 9:30 το βράδυ (ώρα ΗΠΑ).

Οι δυο άνδρες κατά πληροφορίες αρχικά πίστεψαν ότι επρόκειτο για κάποιο αντικείμενο αξίας αλλά στη συνέχεια το παράτησαν όταν είδαν να εξέχουν κάποια καλώδια.

Στο σημείο έχουν κληθεί πυροτεχνουργοί ενώ εικόνα στην αστυνομία δίνει και ένα drone. «Το drone μας έδωσε την εικόνα ότι το πακέτο είναι ύποπτο και μπορεί να πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάδο απορριμμάτων είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμος που εξερράγη σε αγώνα δρόμου στο Νιού Τζέρσεϊ το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και στο Μανχάταν το βράδυ της ίδιας ημέρας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τα κίνητρα του δράστη της βομβιστικής επίθεσης, που συγκλόνισε το προάστιο Τσέλσι του Μανχάταν χθες βράδυ παραμένουν άγνωστα στο παρόν στάδιο, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Γνωρίζουμε πως υπήρξε μία βόμβα, αυτό είναι σαφές. Όμως θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από αυτήν: εάν πρόκειται για προσωπικό, ή πολιτικό κίνητρο; Αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη», πρόσθεσε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας πως οι 29 τραυματίες από την έκρηξη πήραν όλοι τους εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε δε, κι ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο’ Νιλ μέχρι στιγμής «κανένα πρόσωπο, καμμια οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση».

18/09/2016 20:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Νέα Υόρκη, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: