Σφαγή στο Χαλέπι: 91 νεκροί από βομβαρδισμούς – Χωρίς αποτέλεσμα οι επαφές ΗΠΑ-Ρωσίας




Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς στις ανταρτοκρατούμενες, ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού σήμερα, έφτασε τους 91, όπως ανέφερε ο Χάμζα αλ Χάτιμπ, ο διευθυντής ενός τοπικού νοσοκομείου, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Νωρίτερα μια στρατιωτική πηγή είπε ότι είναι σε εξέλιξη μια νέα επιχείρηση στο ανατολικό Χαλέπι, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί “για κάποιο διάστημα” και θα περιλαμβάνει πιθανότατα και μια χερσαία επέμβαση στην πόλη.

Οι καταστροφές στην πόλη είναι τεράστιες, πολλά κτίρια έχουν γκρεμιστεί και οι διασώστες, η οργάνωση “Λευκά Κράνη” που πρόσκειται στους αντάρτες, δεν διαθέτουν πλέον παρά μόνο 2.000 λίτρα ντίζελ, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Για τον λόγο αυτό στο εξής θα μοιράζουν με το δελτίο τα καύσιμα και θα επιλέγουν το πού θα επέμβουν για να σώσουν ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Μικρή πρόοδος στην συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ

Για “μικρή πρόοδο” στο θέμα της επίλυσης της συριακής κρίσης έκανε λόγο, στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετά τη νέα συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη.

“Συναντήθηκα με τον (Ρώσο) υπουργό Εξωτερικών, ανταλλάξαμε ιδέες και κάναμε μικρές προόδους” είπε ο Κέρι ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τις εργασίες της οποίας έχει μονοπωλήσει ο πόλεμος στη Συρία και η αδυναμία εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης.

“Ανταλλάξαμε κάποιες ιδέες και πετυχαμε μια μικρή πρόοδο. Εξετάσαμε ορισμένες κοινές ιδέες με εποικοδομητικό τρόπο”, πρόσθεσε ο Κέρι, ο οποίος στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συνάντηση των ΥΠΕΞ των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού.

http://mignatiou.com/2016/09/kegeteto-chalepi-tha-akolouthisi-chersea-epithesi-dinameon-asant-se-deftero-chrono/

23/09/2016 20:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: