Προκαλεί ανησυχία η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη




Μείζον θέμα για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δημιουργεί η πρόβλεψη του πρωθυπουργού οτι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θα ανατρέψει το νόμο Παππά.

Ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι δεν δίνει ούτε μια πιθανότητα αυτό το ενδεχόμενο να συμβεί.

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωσε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας χθες προέβη σε μια ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο επέμβαση στη δικαιοσύνη.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους λειτουργώντας κατά συνείδηση και όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα.

Όψιμη χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου την ανησυχία της ΝΔ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την κατηγορεί ότι εξακολουθεί να λειτουργεί ως γραφείο Τύπου των καναλαρχών.

«Στη συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός δήλωσε επί λέξει ότι “η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η Κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως”. Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών» αναφέρει ειδικότερα η κυβέρνηση.

ΕΠΙΣΗΣ: Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τις εκτιμήσεις του ότι το ΣτΕ θα βγάλει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, παραπέμπει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τη ΝΔ και την καλεί να καταγγείλει τον ίδιο τον αρχηγό της για απόπειρα παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Ωρύεται από το πρωί η Νέα Δημοκρατία, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες. Αντιλαμβανόμαστε ότι το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατία, θεωρεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος».

«Περιμένουμε πύρινη καταγγελία από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εναντίον του αρχηγού τους», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ότι πίσω από την ανησυχία της για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, υπάρχει ο πόνος της για τους καναλάρχες.

Παρέμβαση έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας και ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha χαρακτηρίζοντας τη θέση του πρωθυπουργού ως άνευ προηγουμένου, που δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών.

Αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε με άρθρο του στο Capital ότι ο πρωθυπουργός προκαταλαμβάνει και προσβάλλει την ολομέλεια του ΣτΕ με προκλητική έπαρση.

Η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη για να πάρει τις αποφάσεις της και ότι η κυβέρνηση θα τις σεβαστεί απολύτως καλώντας τη ΝΔ να πάψει να λειτουργεί ως γραφείο Τύπου των καναλαρχών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: