Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του λογιστή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος

File Photo: Ύστερα από καταγγελία 11 πρώην μελών της διοίκησης, δεν υπάρχουν παραστατικά που να αποδεικνύουν τη μεταφορά ποσού 1,2 εκατ. ευρώ κατά τα έτη 2013 και 2014 από την Τεκτονική Αδελφότητα προς το Τεκτονικό Ιδρυμα, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής». Το Τεκτονικό Μέγαρο της Αθήνας. Φωτογραφία από επίσημη ιστοσελίδα
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, απήγγειλε ο εισαγγελέας για κακοδιαχείριση των οικονομικών της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά του λογιστή της Στοάς και συνεργατών του μετά από έρευνα τόσο της οικονομικής αστυνομίας όσο και των εισαγγελικών Αρχών που είχε αφετηρία καταγγελία μέλους της Τεκτονικής Στοάς, σχετικά με παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική καταγγελία για την οποία υπήρξε μήνυση του ιδρύματος σε βάρος του λογιστή και μιας συνεργάτιδάς του, αφορούσε ποσό περίπου 350 χιλιάδων ευρώ.

Οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας φαίνεται ωστόσο να διαπιστώνουν συνολικές διαρροές δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατά τη διάρκεια των ετών 2006 – 2015. Διαπιστώθηκε επίσης, ότι η Στοά δεν κατέβαλε ΦΠΑ και ότι δεν είχε εκδώσει ΑΦΜ. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.

29/09/2016 15:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal