Ο θρυλικός “Moυντζούρης” του Πηλίου στην ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη η μουσειακή ατμήλατος




Τον θρυλικό “Μουντζούρη” του Πηλίου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά οι επισκέπτες της ΔΕΘ, στον χώρο του περιπτέρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η μουσειακή ατμήλατος, μεταφέρθηκε φέτος στη ΔΕΘ με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, όπου και θα παραμείνει καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης (κτίριο 3 του εκθεσιακού κέντρου).

Πρόκειται για την παλιά μηχανή του τραίνου, που παλαιότερα διένυε την απόσταση Βόλος – Μηλιές, πάνω στην ιστορική γραμμή, της οποίας η κατασκευή άρχισε το 1892, με πρώτο το κομμάτι μέχρι τα Λεχώνια, για να παραδοθεί τελικά το 1896. Το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τις Μηλιές κατασκευάστηκε στη συνέχεια, για να τεθεί σε λειτουργία το 1903.

Η μηχανή του Οδοντωτού είναι μήκους 7,5 μέτρων, βάρους 23 τόνων και ύψους 3,5 μέτρων.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα μπορούν επίσης, να ενημερωθούν και αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους πελάτες της, για την εξυπηρέτηση των εμπορευματικών μεταφορών με τον σιδηρόδρομο, τόσο των συνδυασμένων μεταφορών (containers), όσο και των συμβατικών μεταφορών.

Η ΤΡΑΙΝOΣΕ υπενθυμίζει στους επισκέπτες της ΔΕΘ, ότι μπορούν να μεταβούν σιδηροδρομικώς από ολόκληρη την Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη με άνεση, ασφάλεια και οικονομικό αντίτιμο εισιτηρίου και να επωφεληθούν από τις ειδικές προσφορές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εντός των σταθμών, αλλά και κατά την διάρκεια του ταξιδιού εντός των αμαξοστοιχιών.

Καθημερινά, πραγματοποιούνται 6 δρομολόγια την ημέρα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν προς τη Θεσσαλονίκη με τις σιδηροδρομικές συνδέσεις που υπάρχουν, του προαστιακού της Λάρισας, την σύνδεση του Βόλου, της Καλαμπάκας, καθώς και της Αλεξανδρούπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια, το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr

Β. Κ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: