Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης και ο “Νοτιάς” στο New York Greek Film Festival




Ο διακεκριμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος Τάσος Μπουλμέτης, σκηνοθέτης-παραγωγός της “Πολίτικης Κουζίνας” και του “Νοτιά” συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών της Νέας Υόρκη . Η νέα του ταινιά “Νοτιάς” θα ανοίξει το φεστιβάλ στο Μητροπολιτικό Μουσέιο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου .

Ο Τάσος Μπλουμέτης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1957 και ήρθε στην Ελλάδα το 1964. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία και παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες, (UCLA) .Εργάστηκε ως βοηθός καθηγητού στο UCLA και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και διαγράφει μια λαμπρή καριέρα. Ειδικεύεται στα ειδικά εφφέ, στη σύνθεση και επεξεργασία στην ηλεκτρονική και τρισδιάστατη εικόνα.

Μετά την «Πολίτικη Κουζίνα» την πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, που απέσπασε οκτώ βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και προβλήθηκε σε περισσότερες από σαράντα χώρες , ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με τον «Νοτιά» μία νοσταλγική κωμωδία ενηλικίωσης. Ο «Νοτιάς» αφηγείται την συγκινητική ιστορία του Σταύρου, ενός ορεινοπόλου  νέου που ενηλικιώνεται μέσα από την Ελλάδα της μεταπολίτευσης με ιστορίες , αρχαίους και σύγχρονους  μύθους, μαγευτικά ταξίδια και ωραίες γυναίκες .

notias_bloumetis

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Σενάριο – σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιώργος Κυριάκος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης
Συμπαραγωγή: ΟΤΕ TV, VIEW MASTER, MAGIKON, Τάσος Μπουλμέτης, ROSEBUD21
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Σκηνογράφος: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολόγος: Εύα Νάθενα
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Διανομή Ρόλων: Σωτηρία Μαρίνη
Ειδικά Εφέ: Magikon
Έρευνα και εκτέλεση φωτογραφικού υλικού: Ηώ Πάσχου
Κομμωτής: Χρόνης Τζίμος
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος και η Zωζώ Σαπουντζάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: