Ο Κινέζος πρωθυπουργός πάει στην Κούβα μετά τη Νέα Υόρκη: Οικονομικές συμφωνίες




H επικείμενη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού, Λι Κετσιάνγκ, στην Αβάνα αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομική συνεργασία των δύο πλευρών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες.

Ο Λι θα επισκεφθεί την Κούβα τον Σεπτέμβριο, μετά τη συμμετοχή του στην 71η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Καναδά. Η επίσκεψη του Λι θα είναι η πρώτη επίσημη Κινέζου πρωθυπουργού στην Κούβα από τότε που οι δύο χώρες καθιέρωσαν διπλωματικές σχέσεις, πριν από 56 χρόνια.

«Θα είναι μία πολύ σημαντική επίσκεψη και ένα μεγάλο βήμα για τις διμερείς σχέσεις. Θα απαιτήσει την πλήρη προσήλωση των κυβερνήσεων μας και αναμφίβολα θα είναι επιτυχής», δήλωσε ο Ροντρίγκες.

Ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων, Ροντρίγκο Μαλμιέρκα, δήλωσε πρόσφατα στους δημοσιογράφους ότι η επίσκεψη θα προωθήσει κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη της συνεργασίας σε νέους τομείς.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, θα υπογραφούν μία σειρά σημαντικών συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας», σημείωσε ο Μαλμιέρκα, προσθέτοντας: «Οι κινεζικές επενδύσεις στη χώρα μας αρχίζουν να ανθίζουν και έχουμε κοινό στρατηγικό όραμα για το μέλλον».

Οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες συνεργασίας σε τομείς, όπως της τεχνολογίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της βιομηχανίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κούβας.

AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: