Ο Ερντογάν με τις δυνάμεις που στηρίζει στη Συρία έχει σχέδια εναντίον των Κούρδων




Οι δυνάμεις που στηρίζονται από την Τουρκία μπορεί να προχωρήσουν περαιτέρω στα ενδότερα της Συρίας, μετά την διασφάλιση μιας έκτασης 90χλμ στην επικράτεια της βόρειας Συρίας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τζανικλί.

Σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές, στόχος του Ταγίπ Ερντογάν είναι να καταλάβει έδαφος της Συρίας για να πολεμήσει στη συνέχεια τους Κούρδους, οι οποίοι υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, έπειτα από μια συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τζανικλί τόνισε πως συνολικά 110 μαχητές του Ισλαμικούς Κράτους και των κουρδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης του τουρκικού στρατού στην Συρία στις 24 Αυγούστου.

Με την επιχείρηση της Άγκυρας, που φέρει την ονομασία “Ασπίδα του Ευφράτη”, η Τουρκία και οι σύμμαχες της δυνάμεις των Σύρων ανταρτών απώθησαν τζιχαντιστές του ΙΚ από την τουρκική μεθόριο. Η Άγκυρα επίσης επιθυμεί να ελέγξει την προέλαση των Κούρδων μαχητών στην περιοχή.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης παράλληλα επισήμανε πως οι Σύροι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) δεν έχουν αποσυρθεί πλήρως στα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα πως εξετάζει θετικά τη διεξαγωγή μιας κοινής επιχείρησης στην πόλη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στην Συρία.

Οι δηλώσεις του κ. Τζανικλί από ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters, Κωνσταντινούπολη, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: