Νέος καυγάς Μαξίμου- Ν.Δ. για τις τηλεοπτικές άδειες: Εξευτελισμός οι μεν, ύστατη μάχη οι δε…




«Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Προστίθεται ότι «η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια”.

Από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος είχε δηλώσει ότι “ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα».

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες και έχει βαρύτατες ευθύνες γι’ αυτό.

«Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας. Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δύο εικονικές συμμετοχές; Όλοι αναρωτιούνται. Τον νέο έλεγχο πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια Επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν; Εδώ που φτάσαμε, η Κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

 

“Το Δημόσιο”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, “έχει εισπράξει ήδη 65 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 εκατ. (από τα συνολικά 61,5 εκατ. ευρώ) με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκατ. ευρώ.

Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:
– 14,5 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο,
– 24,6 εκατ. ευρώ στον κ. Μαρινάκη,
– 25,3 εκατ. ευρώ στον κ. Κυριακού,
– 3 εκατ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο για ευνομούμενη χώρα, τρόπο την Επιτροπή του διαγωνισμού.

«Η λέξη “εξευτελισμός” είναι λίγη!» υπογραμμίζεται και καταλήγει η ανακοίνωση:

«Μιλώντας για “πόθεν έσχες”, ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος που κόπτεται σήμερα για τη νομιμότητα, αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκατ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».

Απάντηση του Γ. Κουμουτσάκου σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού
«Κοίτα ποιος μιλάει! Η κυβέρνηση, που διασύρεται με το διαγωνισμό – επιθεώρηση και έχει παγιδευτεί στον ιστό της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, που η ίδια έφτιαξε, έχει το πολιτικό θράσος να ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία», απαντά με δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

«Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για το φιάσκο που ερχόταν. Δεν μας άκουσαν. Τώρα είναι ολοφάνερο ότι ο διαγωνισμός τους κατέπεσε στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και στην πράξη. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και φτηνός λαϊκισμός», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.

Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού: Η ΝΔ έχει υπερβεί τον εαυτό της στο ρόλο της «Φωνής των Καναλαρχών»…
«Η Νέα Δημοκρατία έχει υπερβεί τον εαυτό της, στον ρόλο της “Φωνής των Καναλαρχών”. Γράφει μια ιστορία για την οποία θα ντρέπεται για χρόνια. Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε το κόμμα του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει σχετικό δελτίο του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, υπό τον τίτλο «Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε την ΝΔ».

http://mignatiou.com/2016/09/nomiki-kikli-grafiou-pappa-onira-therinis-niktos-ta-peri-mi-egkirotitas-tou-diagonismou/

http://mignatiou.com/2016/09/vomves-apo-ton-alpha-tou-kontomina-akiros-o-diagonismos-meta-tin-apochorisi-kalogritsa/

http://mignatiou.com/2016/09/georgiadis-o-spirtzis-ipefthinos-gia-kalogritsas-gate-sfodri-sigkrousi-sti-vouli/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: