Να ακυρώσει το πρόστιμο στο Μιχάλη Χατζηγιάννη αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο




Την απόφαση να ακυρώσει το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο μουσικό Μιχάλη Χατζηγιάννη έλαβε το Διοικητικό Εφετείο για την υπόθεση των εμβασμάτων που φέρεται να  μετέφερε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο μουσικός είχε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο ζητώντας την ακύρωση του προστίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, ο τραγουδιστής δεν θα καταβάλει το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί και υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση αφορά εμβάσματα που ο Μ. Χατζηγιάννης φαίνεται να μετέφερε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ και για τα οποία οι ελληνικές φορολογικές αρχές του επέβαλαν πρόστιμο που υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Για τα επίμαχα εμβάσματα, η συνήγορός τους έχει δηλώσει πως ο εντολέας της έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καταβάλλοντας το ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.

«Ανοιχτό» παραμένει το τι θα γίνει με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Ήδη έχει προταθεί να απορριφθεί η έφεση του τραγουδιστή επί του βουλεύματος με το οποίο παραπέμφθηκε στο εδώλιο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ` εξακολούθηση. Η εισαγγελική εισήγηση έχει υποβληθεί στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο και είναι αρμόδιο να αποφανθεί αν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα καθίσει στο εδώλιο ή όχι.

ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 7/9/2016 17:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: