Κίνημα Αλληλεγγύης: “Λύση κομμένη και ραμμένη στις προσταγές της δικτατορίας Ερντογάν”




«Οι τελευταίες διαρροές του κυρίου Ακιντζί για τις «συγκλίσεις» που επιτεύχθηκαν κάνουν ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προκειμένου να αυτοδικαιωθεί για το Σχέδιο Ανάν οδηγεί το Κυπριακό προς τις τουρκικές θέσεις».

Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Στρατηγός ε.α. Ανδρέας Παπαπαύλου και πρόσθεσε ότι: «Είναι σαφές ότι οδηγούμαστε σε λύση κομμένη και ραμμένη στις προσταγές του δικτατορικού καθεστώτος Ερντογάν.
Από τις αποκαλύψεις Ακιντζί γίνεται σαφές μεταξύ άλλων ότι:

1. Η Τουρκία θα διατηρήσει το επεμβατικό της δικαίωμα εάν καλεστεί από τους Τ/κ -δηλαδή τον εαυτό της- να το αξιοποιήσει.

2.Παραμένει ασαφές ακόμα και το χρονοδιάγραμμα της υποτιθέμενης αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων.

3. Ο αγωγός Φυσικού Αερίου πρέπει να περάσει από την Τουρκία.

4. Οι έποικοι, θα γίνουν πολίτες του νέου μορφώματος, Ευρωπαίοι πολίτες, και το έγκλημα του εποικισμού θα νομιμοποιηθεί με την υπογραφή μας.

Παρακολουθούμε με αγωνία τα όσα διαδραματίζονται στη Νέα Υόρκη και επαναλαμβάνουμε ότι παράλληλα με τις συνομιλίες στην Κύπρο, διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ Αγγλοαμερικανών και ΕΕ για τη μορφή και τις παραμέτρους της λύσης του Κυπριακού».

«Αναμένουμε ενημέρωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη άμα τη επιστροφή του» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Παπαπαύλου.
Ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης δήλωσε ότι «δεν περιμέναμε από τον Συναγερμό να επιδεικνύει την ίδια αγωνία. Η ωραιοποίηση της κατάστασης, ακόμα και απαράδεκτων προνοιών που έχουν συμφωνηθεί, είναι πλήρως αναμενόμενη.

Διαφορετικά οι υποστηρικτές της όποιας λύσης θα έκαναν έστω και μια δημόσια αναφορά στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον Κυπριακό Ελληνισμό».

«Ακόμη και το ΑΚΕΛ, του οποίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι «άξιος» συνεχιστής της πολιτικής του στο Κυπριακό, εκδηλώνει έστω κάποιες ανησυχίες και αγωνία για τα όσα διαδραματίζονται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών» είπε καταληκτικά ο κύριος Παπαπαύλου.

KYΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: