Κατά μήκος των ανατολικών ακτών προς Ν. Υόρκη κατευθύνεται η τροπική καταιγίδα Hermine




Η καταιγίδα Hermine κινείται ανοδικά στις ανατολικής ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, με ισχυρούς ανέμους που φθάνουν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα και μεγάλη θαλασσοταραχή που καταστρέφει το τελευταίο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού για τους παραθεριστές.

Η καταιγίδα έφθασε στις ακτές της Φλόριντα προχθες ως τυφώνας, στην κατηγορία 1 της κλίμακας Saffir-Simpson. Με τη μορφή της τροπικής καταιγίδας έκτοτε κινείται προς βορράν κατά μήκος των ανατολικών ακτών, από τη Βιρτζίνια μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ, όπου οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η άνοδος της στάθμης των υδάτων θα συνοδευθεί από μεγάλα και επικίνδυνα κύματα.

Τις επόμενες ώρες είναι πιθανόν να προκληθούν πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που προβλέπει ότι η ένταση της καταιγίδας θα ενισχυθεί και πάλι εντός του επομένου 24ώρου κατά τη διάρκεια του οποίου η Hermine μπορεί να πάρει και πάλι τη μορφή του τυφώνα.

Οι αρχές των περιοχών από όπου θα περάσει έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει την ταχεία κινητοποίηση ενισχυμένων μέσων.

03/09/2016 23:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: