Είμαστε πάντα ελαστικοί, απάντησε ο Τζέρι Ράις (ΔΝΤ) στον κ. Κατρούγκαλο για εργασιακά




Δεν θέλησε να βάλει λάδι στη φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για τα εργασιακά, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ο οποίος τόνισε ότι το Ταμείο είναι πάντα ελαστικό, απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό του σκληρού και άτεκτου παίκτη που του αποδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χαρακτηρισμό του Έλληνα υπουργού, ότι το ΔΝΤ είναι «ακραίος παίκτης», ο κ. Ράϊς είπε ότι διάβασε τις δηλώσεις και δεν θα τις σχολιάσει. Τόνισε ότι το Ταμείο συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές και τους λοιπούς θεσμούς για το Ελληνικό Πρόγραμμα. Υπενθύμισε ότι το ΔΝΤ δεν έχει αυτή τη στιγμή πρόγραμμα με την Ελλάδα.

Σε ερώτηση του Εθνους για τη θέση του Ταμείου σε ότι αφορά τα εργασιακιά, ο κ. Ράις απάντησε ότι οι εργασιακές αλλαγές είναι κάτι που θα τεθεί υπό εξέταση κατά τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM. Είναι κάτι, πρόσθεσε, που «σίγουρα θα απασχολήσει την σε βάθος αξιολόγηση που θα γίνει για την κατάρτιση της έκθεση του άρθρου 4».

Σε άλλη ερώτηση του «Ε» που αφορούσε τη συνάντηση του λεγόμενου Washington Group στην αμερικανική πρωτεύουσα, απάντησε ότι δεν γνωρίζει εάν θα πραγματοποιηθεί, και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα θα συζητηθεί σε διάφορά φόρα στο πλαίσιο της Ετήσιας Διάσκεψης του ΔΝΤ».

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η αξιολόγηση των δανειστών για τα προαπαιτούμενα της δόσης θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα. Η Αποστολή του Ταμείου υπό την κ. Ντέλια Βελκουλέσκου θα ξεκινησει την Δευτέρα την επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας για να συνταχθεί στη συνέχεια η έκθεση του άρθρου 4 του καταστατικού.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: