Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν σχεδίαζαν επίθεση στο Παρίσι ανακοίνωσε η Γαλλία




Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν στο πλαίσιο ερευνών της γαλλικής αστυνομίας έπειτα τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων στο οποίο υπήρχαν φιάλες αερίου, πιθανώς σχεδίαζαν επικείμενη επίθεση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέφ.

“Αυτές οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 39, 23 και 19 είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί, ήταν φανατικές και κατά μεγάλη πιθανότητα προετοίμαζαν μια επικείμενη βίαιη ενέργεια”, τόνισε ο Καζνέφ σε δήλωση του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως μια από τις γυναίκες μαχαίρωσε έναν αστυνομικό κατά την διάρκεια της επιχείρησης, πριν δεχτεί πυρά και τραυματιστεί.

Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες, μια εκ των γυναικών που συνελήφθησαν, κόρη της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου, κατά την καταδίωξη της τραυματίστηκε από πυρά στην Εσόν, νότια της πρωτεύουσας.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις στο Μπουσί Σαν Αντουάν, περίπου 30χλμ νοτιοανατολικά του Παρισιού, που συνδέονται με την έρευνα. Ένας άλλος αξιωματούχος τόνισε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε μία εκ των γυναικών, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Ο εντοπισμός το Σάββατο το βράδυ του αυτοκινήτου, μάρκας Peugeot, μέσα στο οποίο ήταν φορτωμένες επτά φιάλες αερίου, έξι εκ των οποίων γεμάτες, οδήγησε στην διεξαγωγή έρευνας από αξιωματούχους των δυνάμεων καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

08/09/2016 23:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: