Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στην Κύπρο: Αποστολή του Δήμου στο Νησί της Αφροδίτης




Με προορισμό την Κύπρο ξεκινά σήμερα η αποστολή του δήμου Θεσσαλονίκης για την  τουριστική προβολή της πόλης. Είναι το προτελευταίο ταξίδι για τη φετινή χρονιά, που γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Διπλωματία των πόλεων”, η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως πόλη που αξίζει κάποιος να τη γνωρίσει, να την ζήσει, να σπουδάσει σε αυτήν αλλά και να επενδύσει επιχειρηματικά.

“Η Κύπρος είναι πολύ σημαντική αγορά για εμάς, υπάρχει καλή συνεργασία, έντονοι δεσμοί και μεγάλη προτίμηση από τους Κύπριους για σπουδές στα πανεπιστήμια της πόλης μας”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.
Στην αποστολή συμμετέχουν περισσότερα από 50 άτομα. Πρόκειται για επιχειρηματίες  από τον χώρο του τουρισμού (ξενοδόχους, εστιάτορες, ιδιοκτήτες καταστημάτων), εκπροσώπους των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, τον ιατρικό σύλλογο, το γραφείο για το συνεδριακό Τουρισμό, τη ΔΕΘ-Helexpo και την Aegean Airlines.

Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης θα γίνει στη Λευκωσία την Παρασκευή το πρωί, ενώ την Πέμπτη  θα προηγηθεί επίσκεψη στην αδερφοποιημένη  με τη Θεσσαλονίκη Λεμεσό. Το βράδυ της Πέμπτης στη Λευκωσία έχει προγραμματιστεί να γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της Αγιορειτικής Εστίας με θέμα : “Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος” στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΜΥΛΟΙ” από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Δ.Σ της Αγιορειτικής Εστίας, Γιάννη Μπουτάρη.

Στη διάρκεια του ταξιδιού η διοίκηση του Δήμου έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με επιχειρηματικούς και πολιτικούς φορείς.
Οι αποστολές της Διπλωματίας των Πόλεων έχουν ταξιδέψει μέχρι σήμερα στα Σκόπια, το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Σόφια, τη Φιλιππούπολη, το Μιλάνο, την Μπολόνια, το Παρίσι και την Αγία Πετρούπολη.

Επόμενος και τελευταίος σταθμός για το 2016 είναι η Κολωνία ενώ το 2017 εξετάζονται ως πιθανοί προορισμοί το Άμστερνταμ, η Μαδρίτη, η Βαρσοβία, η Βιέννη και το Βελιγράδι. Το 2018 ακολουθούν οι προορισμοί του Τελ Αβίβ και της Νέας Υόρκης.
Ιατρικός τουρισμός “Ενισχύουμε μια εξωστρεφή προσπάθεια σε μια δύσκολη εποχή για την ελληνική κοινωνία”, δήλωσε αναφερόμενος στη συμμετοχή στην αποστολή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) ο πρόεδρός του, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Πολλοί Ελληνες και ξένοι επισκέπτες επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας και τις ανταγωνιστικές τιμές, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στους τομείς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στην ιατρική αποκατάσταση και προσφάτως στις γενικές υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με τον κ.Εξαδάκτυλο. Όπως ανέφερε “σε κάθε άνθρωπο που επισκέπτεται την πόλη για ιατρικούς λογούς αντιστοιχούν τουλάχιστον 12 ημέρες παραμονής δύο ατόμων”.

Ειδικά για την αποστολή στην Κύπρο ο κ.Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι λειτουργεί ενισχυτικά στις καλές σχέσεις και τη συνεργασία που υπάρχει με τους συναδέλφους στην “αδελφή χώρα”.

Νικόλ Καζαντζίδου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: