Τελείωσε η συνάντηση του Στουρνάρα-Τσίπρα: Στηρίζει τη σύζυγό του, πόρισμα για Αττική




«Η σύζυγός μου είναι το πιο έντιμο, ειλικρινές και δημιουργικό άτομο υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη. Υπάρχει σχέδιο σπίλωσής της εδώ και καιρό και υπερασπίζεται μόνη της τον εαυτό της. Έχει την αμέριστη στήριξή μου» δήλωσε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας στους δημοσιογράφους έξω από το Μαξίμου. 

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» συνέχισε «και θα χειριστεί την υπόθεση μόνη της».

Την αμέριστη στήριξη του στη σύζυγό του εξέφρασε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε -δύο φορές- κάθε σενάριο εκπαραθύρωσής του από την Τράπεζα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση δεν χάλασαν ποτέ και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν σκιές. “Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου”, τόνισε δύο φορές.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ υποστήριξε ότι το επίκεντρο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του. Και τόνισε ότι υπάρχει πόρισμα για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής του από την Τράπεζα της Ελλάδος απάντησε αρνητικά και επανέλαβε ακόμα μια φορά στις δηλώσεις του αυτή τη θέση του.

«Δεν μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό για αυτό το θέμα. Μιλήσαμε για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Δεν χάλασαν ποτέ οι σχέσεις της Τράπεζας με το Μαξίμου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το ζήτημα της Τράπεζας Αττικής είπε «έχω στα χέρια μου το πόρισμα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για την Τράπεζα Αττικής. Τα δάνεια της Τράπεζας προς μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους φθάνουν σε ποσοστό το 62% και αυτό προβληματίζει».

https://www.youtube.com/watch?v=MyAgtJkWFCk

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε στις έξι το απόγευμα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε προσέλθει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, μετά την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε επικοινωνήσει με δική του πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό και τον είχε ενημερώσει για την εξέλιξη.

Στην επικοινωνία εκείνη, οι κ. Τσίπρας και Στουρνάρας είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας αμέσως μόλις το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του πρωθυπουργού.

FT: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: