Η ΜΚΟ ‘Truth Now’ καλεί Αναστασιάδη να κάνει περισσότερα για τους αγνοούμενους




Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός “Truth Now” χαιρετίζει τις δηλώσεις που έγιναν με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αγνοουμένων, ωστόσο καλεί την Κυβέρνηση να προβεί σε περισσότερες ενέργειες για το θέμα.

Σε ανακοίνωση ο Οργανισμός χαιρετίζει τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τις εκταφές στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης και στο πλαίσιο αυτό καλεί τη Λευκωσία να κυρώσει άμεσα τη Διεθνή Σύμβαση για την Προστασία όλων των Ατόμων από Εξαναγκαστική Εξαφάνιση, την οποία υπέγραψε από το 2007. Ο Οργανισμός, στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως έχει ζητήσει από τις 23.03.2015 διευκρινίσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ετοιμασία κυρωτικού νομοσχεδίου, ωστόσο δεν έχει ακόμα λάβει απάντηση.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση να προβεί σε αποτελεσματική διερεύνηση και αποκάλυψη της αλήθειας αναφορικά με την περισυλλογή νεκρών που έγινε στις 17.8.1974, κατά τη διάρκεια συμφωνημένης εκεχειρίας, από την περιοχή του Αγίου Παύλου στη Λευκωσία, και την ταφή τους στο Κοιμητήριο Λακατάμιας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν πολλοί από τους αγνοούμενους μας.

Την καλεί επίσης να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης και για να τεθούν εγγυήσεις μη επανάληψης παρόμοιων γεγονότων και λαθών, όπως αναφέρει.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: