Η Μισέλ Ομπάμα καλεί τους Αμερικανούς να ψηφίσουν την Κλίντον: Η Χίλαρι με εμπνέει!




Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα προέτρεψε σήμερα τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν και να στηρίξουν την Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια διάδοχο του συζύγου της στον προεδρικό θώκο, υπογραμμίζοντας ότι δεν κατανοεί την έλλειψη ενθουσιασμού που ορισμένοι επιδεικνύουν προς το πρόσωπό της.

«Όταν ακούω πολίτες να λένε ότι δεν τους ενθουσιάζει, δεν συμφωνώ. Η Χίλαρι με εμπνέει!» δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα, αναφέροντας ως παραδείγματα «την συνέπειά της, την καρδιά της, το θάρρος της».

«Έχουμε την ευκαιρία να εκλέξουμε μία από τις πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες στον Λευκό Οίκο» συνέχισε, σε μια ομιλία που εκφώνησε στο πανεπιστήμιο George Mason, στο Φέρφαξ (Βιρτζίνια, ανατολικές ΗΠΑ).

Με την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου να πλησιάζει, οι Δημοκρατικοί φοβούνται ότι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι τους δεν θα σπεύδουν μαζικά στις κάλπες, ιδίως οι μειονότητες που είχαν συμβάλει σημαντικά στις εκλογικές νίκες του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το 2012.

«Δεν επαρκεί το να συμμετέχετε σε συγκεντρώσεις και να τραβάτε μερικές σέλφι» επισήμανε η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου.
«Δεν επαρκεί να είστε θυμωμένοι. Πρέπει να εκλέξετε ανθρώπους που θα πολεμήσουν μαζί σας και για εσάς» πρόσθεσε.
«Σηκώστε τα μανίκια, τηλεφωνήστε, χτυπήστε πόρτες!».

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κατήγγειλε την έλλειψη σταθερότητας, εμπειρίας και γνώσης των σημαντικών για την χώρα θεμάτων.

«Έχουμε ανάγκη από κάποιον που θα λάβει σοβαρά υπόψη του την θέση του» σημείωσε.

«Ένας υποψήφιος δεν θα αλλάξει ξαφνικά τη στιγμή που θα αναλάβει τα καθήκοντά του» προειδοποίησε η ίδια.

Ο Μπαράκ, η Μισέλ Ομπάμα και οι δύο τους κόρες, Μάλια και Σάσα, θα αποχωρήσουν από τον Λευκό Οίκο, όπου έζησαν 8 χρόνια, την 20η Ιανουαρίου 2017.

16/09/2016 23:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Φέρφαξ , United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: