Η οικονομική αστυνομία στα γραφεία της συζύγου του Στουρνάρα: Ερευνούν για το ΚΕΕΛΠΝΟ




Σήμερα το πρωί στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας εισέβαλαν στα γραφεία της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην Αθήνα, αναφέρει η ιστοσελίδα iefimerida.gr

Η κυρία Λίνα Στουρνάρα έχει εταιρεία επικοινωνίας που εξειδικεύεται σε θέματα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Στουρνάρα ζήτησε τα ονόματα των υπαλλήλων της Οικονομικής Αστυνομίας που μπήκαν στα γραφεία της, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να της τα δώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πήραν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που αφορούν στη δεύτερη προκαταρκτική εξέταση που γίνεται σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η έφοδος έγινε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Η δεύτερη δικαστική έρευνα που διενεργείται αφορά και πάλι τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τον περασμένο Απρίλιο η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ  για κακουργηματική απιστία μετά την έρευνα που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2011 2013.

Η εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη που χαρακτηρίζεται από πολλές διακυμάνσεις και σφοδρές κατά το παρελθόν συγκρούσεις.

Επίσης, είναι βέβαιο ότι ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα θα πυροδοτήσει μία νέα σύγκρουση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: