Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βροχή θανάτου»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τόνοι νερού- συμφορά σε Νέα Μηχανιώνα, Περαία, Αγία Τριάδα! Χάθηκε γυναίκα. Σκηνές από την Αποκάλυψη: Χωριά βυθισμένα στις λάσπες, αυτοκίνητα στη θάλασσα, σκάφη στη στεριά! Απόγνωση… 4 νεκροί σε Μεσσηνία, Λακωνία. Φοβερές καταστροφές σε Ηλεία, Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πάργα».

ΕΘΝΟΣ: «Νέα ευκαιρία για χρέη προς Ταμεία-Εφορία»
Η εφημερίδα σημειώνει: «το σχέδιο της κυβέρνησης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν. Ασφαλιστική ενημερότητα και πάγωμα των παλαιών οφειλών για όσους πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές. Θεσπίζονται κίνητρα παραμονής στις υφιστάμενες ρυθμίσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Φάλτσα» εφορίας σε ελέγχους και πρόστιμα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τραγικά λάθη στους φορολογικούς ελέγχους εμβασμάτων. Τινάζουν στον αέρα χιλιάδες περιπτώσεις καταλογισμών πρόσθετων φόρων και προστίμων. Το Δημόσιο ενδέχεται να κληθεί να επιστρέψει ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε ελεγχθέντες φορολογούμενους που το πλήρωσαν αδίκως».

ΕΣΤΙΑ: «Υποβάθμισις των Αθηνών»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τα στοιχεία είναι αμείλικτα: Στην ερώτηση της Eurostat αν είναι ικανοποιημένοι με την ζωή στην πόλη τους, οι περισσότεροι κάτοικοι των πρωτευουσών των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, απήντησαν θετικά».

Η ΑΥΓΗ: «Οι πολίτες πληρώνουν και περιμένουν….»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στο καλύτερο σημείο της τελευταίας τριετίας, με αύξηση πέντε εκατοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2015 βρίσκεται η είσπραξη των οφειλόμενων φόρων σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Αισιοδοξία για την πορεία των εσόδων το Σεπτέμβριο. Στο κενό η «μαύρη» προπαγάνδα»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Διαζύγιο πριν από τον γάμο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το φλέρτ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε επίσημο δεσμό. Αντί για όρκους κοινής πορείας, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και μάλλον σφράγισαν τους τίτλους τέλους πολύμηνων συζητήσεών τους».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ασφαλιστική ενημερότητα και με αρρύθμιστες οφειλές»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας σε οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων ακόμη και αν έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν ρυθμιστεί, αλλά καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές, διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των πιστωτών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κατρακυλάει ο μέσος μισθός γενικεύεται η μερική απασχόληση»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «εκτίναξη της μερικής απασχόλησης σε απόλυτους αριθμούς και ποσοστά και, παράλληλα, μείωση του μέσου μηνιαίου μισθού σχεδόν κατά 15,5% για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατά 3-4% για τις θέσεις μερικής απασχόλησης, μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ΙΚΑ για την απασχόληση, το μήνα Γενάρη των ετών 2011-2016».

ΤΑ ΝΕΑ: «66 ώρες σε κρυφή κάμερα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με εντολή της Εισαγγελίας το υλικό από τις κάμερες που κατέγραφαν για 66 ώρες μυστικά και ντοκουμέντα στον ιδιότυπο πλειστηριασμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα παραδοθεί στους υπεύθυνους του Alpha και προφανώς σε όποιον άλλο εμπλεκόμενο το ζητήσει. Ένας Θεός ξέρει τι έχουμε να δούμε!».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «ΠροσΔΕΘείτε και ΔΕηΘείτε»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «με όπλο τα έσοδα από τα κανάλια και αντίπαλο τους… αριθμούς ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Πόλωση διαρκείας από τον Μητσοτάκη, με Σύνοδο του Νότου απαντά ο πρωθυπουργός»

KONTRA NEWS: «Τζάμπα έδωσε 6 άδειες για τηλεόραση ο Κ. Μητσοτάκης χωρίς διαγωνισμό το 1992!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «το μεγάλο σκάνδαλο με τα κανάλια και τη γιγάντωση της διαπλοκής, χρονολογείται από την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο τότε Πρωθυπουργός στην εναγώνια προσπάθειά του να εγκλωβίσει μεγάλα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, μοίρασε ΔΩΡΕΑΝ τις τηλεοπτικές συχνότητες».

VOICE: «Κόβει τον… κόφτη»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με μικρό αλλά… νοικοκυρεμένο καλάθι στη ΔΕΘ. Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Ο πρωθυπουργός θα τονίσει το όραμα για την «Ελλάδα του 2021» και τους σημαντικότερους σταθμούς του «οδικού χάρτη» προς την αποδέσμευση της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τραπεζικός «πυρετός»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αλλαγή διοίκησης στην Attica Bank. Νέος πρόεδρος στην Εθνική με προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού. Ραγδαίες εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα. Ανοικτή γραμμή με Βρυξέλλες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πρώτο τεστ για τη δόση»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η κυβέρνηση δεσμεύτηκε έναντι των εταίρων και της Κομισιόν στην εκπλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων δράσεων το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να γίνει η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: