Η «Εφ. Συν.» αποδοκιμάζει τον ανταποκριτή της στη Νέα Υόρκη: Διακοπή συνεργασίας με Periodista




Αποδοκιμάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών» τον συνεργάτη της και ανταποκριτή του σταθμού ALPHA, Θάνο Δημάδη, μετά το περιστατικό παρακολούθησης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της «Εφ. Συντ.» αναφέρει ότι «η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοιου είδους «αποστολή» σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της. Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η «Εφ.Συν.» δεν έχει καμία σχέση με γελοίες μεταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «επιχειρήσεις». Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την «Εφ.Συν.» κατέληξε η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι και το site Periodista.gr στο οποίο αρθρογραφούσε ο εν λόγω δημοσιογράφος διέκοψε μετά το χθεσινό περιστατικό, τη συνεργασία του με τον Θ. Δημάδη. Η ιστοσελίδα αναφέρει συγκεκριμένα:

«Χθες, μετά το συμβάν στις ΗΠΑ επικοινωνήσαμε με τον δημοσιογράφο, μιλήσαμε μαζί του και συμφωνήσαμε σε καλό κλίμα να μην συνεχιστεί η συνεργασία με το Periodista.gr. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Το Periodista.gr διαφωνεί με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν από τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. Γενικά διαφωνούμε με τις πρακτικές παπαράτσι και δεν θεωρούμε ότι οι περούκες είναι εξοπλισμός για ανταποκριτές στις ΗΠΑ. Κυρίως, όμως, στη μάχη που δίνει αυτή τη στιγμή, αυτή η κυβέρνηση, στη μάχη κατά της διαπλοκής, στη μάχη για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, στη μάχη ενάντια στα δομημένα συμφέροντα είμαστε κάθετα στο πλευρό της και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν σκιές σε σχέση με τον δικό μας ρόλο, ειδικά όταν οι ολιγάρχες των μίντια έχουν εξαπολύσει με κάθε τρόπο επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, της διαφάνειας και της δημοκρατίας. Για την υπόθεση πρέπει εκτός από τους δύο δημοσιογράφους να απαντήσουν και οι ιδιοκτησίες του Alpha και του Star. To periodista.gr ενημερώνει τους αναγνώστες του λοιπόν, ότι ουδεμία σχέση έχει με τις ενέργειες του συνεργάτη του, δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για τις προθέσεις του και δεν εγκρίνει, ούτε αναγνωρίζει φυσικά, πρακτικές μασκαρέματος και πλαστογραφίας που υποκρύπτουν σκοπιμότητες, τις οποίες πρέπει να αναζητήσει κανείς στους τηλεοπτικούς σταθμούς της διαπλοκής».

Η ιστοσελίδα μας σημειώνει ότι οι δύο ανταποκριτές διέψευσαν ότι συνελήφθησαν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: