‘Εξω Star και Alpha: Πήραν άδεια Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης




Οι Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Καλογρίτσας, Κυριακού (ΑΝΤ1), Μαρινάκης είναι οι νέοι καναλάρχες, αφού κατάφεραν να πλειοδοτήσουν στις δημοπρασίες που έγιναν για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, αναφέρει η ιστοσελίδα iefimerida.gr

Κατά σειρά οι άδειες δόθηκαν σε ΣΚΑΪ, Καλογρίτσα, Ant1 και Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρώτος πήρε άδεια ο ΣΚΑΪ, ενώ η 3η και η 4η άδεια είχαν την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από όλες.

Το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 246 εκατ. ευρώ από την δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Η διαδικασία χαρακτηρίστηκε μαραθώνια (ξεπέρασε τις 65 ώρες), αφού οι υποψήφιοι καναλάρχες και τα μέλη της επιτροπής παρέμειναν έγκλειστοι στο κτίριο της ΓΓΕΕ από το πρωί της Τρίτης έως τώρα! Ακόμη και ο πλειοδότης της πρώτης άδειας, παρότι δεν συμμετείχε στη διαδικασία που επαναλήφθηκε για τις τρεις επόμενες άδειες, παρέμεινε έγκλειστος λόγω του συμφώνου εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας!

Οι υποψήφιοι κανάλαρχες και οι εκπρόσωποί τους εισήλθαν στο κτίριο της ΓΓΕΕ το πρωί της Τρίτης, από τις 7:10 έως τις 8, σταδιακά, ανά 10 λεπτά και η δημοπρασία της πρώτης τηλεοπτικής άδειας ξεκίνησε στις 9 το πρωί. Το πόσο διήρκεσε η δημοπρασία της πρώτης άδειας, το πότε ξεκίνησε η διαδικασία για τις επόμενες, ποιοι δύο υποψήφιοι κοντράρονταν στο τέλος για την απόκτηση κάθε μιας και όλες τις άλλες λεπτομέρειες για αυτό το πολυήμερο θρίλερ εγκλεισμού και δημοπρασιών είναι σίγουρο ότι θα μαθευτούν τις επόμενες ώρες…

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπήθηκαν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγήθηκαν από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Γεροβασίλη: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία  αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον».

Αυτό τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωση της μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι “η Κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας” και υπογραμμίζει ότι: “Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: